• 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 244
Всичко за дърводелството
EDI - майстор
Цената не е ниска, но не се знае на кой производител са.
manobg - специалист
ZEDYCUS написа:
Айде да помогна с един по евтин от бюджета ти инструмент пък , гаранция че ще е по хубав от зеленият Бош. http://www.tashev-galving.com/promo/717 ... 0%97%D0%90
Още е в промоция, само 170 лв, Мактек е хоби версията на Макита. Единственото което не ми харесва, че цангата е 6мм. Но се продават и такива фрезери.
Ако купя такава, да не се окаже после, че фрезери се намират, но тук там и само определени модели. Искам да купя фреза, за която мога след това лесно да си набавям необходимите фрезери. Кои са най-масовите 8мм ?
EDI - майстор
8 мм се произвеждат във всякакви разновидности, има всякакви и китайци и маркови, от 1 лев до 150 лева за парче.6 мм се намират трудничко.По-добре си потърси фреза с цанги 6 и 8.
kalpev - специалист
vladilen написа:
10х
...в Ташев не откривам такъв наличен (DWT)!
Задай в търсачката на сайта на Ташев: фрезери за дърво.
manobg - специалист
А такава сглобка с какви фрезери се прави ?
Изображение
EDI - майстор
Викат се лястовича опашка, шипорезни, за трапецовидните сглобки.Облите се правят с прав или копирен фрезер със шаблон, който струва майка и тате.Сглобките могат да са правоъгълни и се правят с челен фрезер, те се правят най-лесно, с малко приспособление към фрезата, ако имаш маса.Иначе пак шаблон.
manobg - специалист
Още нямам фреза, за маса ще мисля като я купя. Не ми е тупнал тъпана да са обли, и най-обикновени прави ми стигат. Значи челен фрезер казваш.

Изображение

Това ще ми свърщи работа
EDI - майстор
Да, правоъгълната става с челен фрезер.Пак ще ти трябва шаблон, ако нямаш маса и да си подбереш съответен Ф на фрезер според размера на детайлите, които ще сглобяваш.
manobg - специалист
А такива шаблони от къде могат да се закупят ?
EDI - майстор
Рядко се намират у нас, има ги понякога по фирмите, които продават мебелни машини, инструменти и т.н., но цената е прекалено висока.Можеш и да си го направиш от метален лист.Ето какво представлява - http://cmt-shop.ru/catalog/prisposoblen ... uary/1900/ .
  • 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 244

Тема "Фреза и оберфреза." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: