• 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 132
Всичко за дърводелството
slavi1975 - помощник
Мерси за похвалите. нямам восак а и несам работил с него.В този случаи това можи да стои в двор
slavi1975 - помощник
за восака сте прави сега завърших една икона лакирахя не ми хареса резлутата
ogy_a - напреднал
Може да си купиш восък от мвагазините за пчелари а ако нямаш възможност ще ти изпратя. Ако искаш съвет ще ти кажа как да си го направиш. Аз експериментирам от години и съм доволен от резултатите.За това , че ще стои в двора нямаш никакви
проблеми восъка в комбинация с други съставки е бетон в това отношение.
ogy_a - напреднал
Valentin Uzunov питаше за липа ама никакви други не ги закърши за да му кажа от къде да си вземе. :rolleyes:
Valentin Uzunov - помощник
Тябва ми една дъска 850/300/20
root666 - специалист
Колеги, я кажете в какво разтваряте восъка преди да намажете дървото?
bogomilZ - специалист
Valentin Uzunov написа:
Тябва ми една дъска 850/300/20
имам липа
alata_69 - специалист
аз го разтварям в бензин писал съм по напред в темата как става
ogy_a - напреднал
Valentin Uzunov липа има много. Защо си мисля, че локацията ти е в Търново. Ако е така мога да ти дам или си купи от Цанко на гърба на товарния ДАП сега отвори сушилнята с 50 кубика има 5 и 3 см.За 30 см трябва да лепиш иначе ще се деформира.
ogy_a - напреднал
root666 ако искаш да ти е перфектно ще си купиш за разредител Шелзол Т. Няма мирис и цвят и е нетоксичен.Поставяш в метална кутия малко надробен восък и заливаш с разредителя. Слагаш на котлона за да го загрееш и след няколко минути ще си готов със сместа. Ако восъка ти е много при изстиване ще се втвърди, може да повториш с още разреждане докато при изстиване се получи смес която е течна и същевременно гъста.Намазваш и после веднага полираш с четка за обувки за да премахнеш излишното количество восък за да не побелеят натрупванията.Има и много по сложни смеси ама от мен толкова, това ти е достатъчно за работа.Още нещо може с уайт спирт или обикновен терпентин от железарията ама много мирише .............
Последна промяна от ogy_a на съб апр 30, 2011 8:10 am, променено общо 1 път.
  • 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 132

Тема "Дърворезба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: