• 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 93
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
stiv1961 - майстор
atanasov2004 написа:
Дитан+Скор+Децис; или: Флинт Макс+Децис или Строби+Децис :)
За картофи: Верита+Скор+Актара или Корсейт, Акробат или Ридомил Голд+Скор+Актара/Моспилан/. Икуейшън Про + Омит или Нисоран
Ба си нутри бомбите :-D , никога няма да ги запомня :weedman:
Stefan_62 - майстор
Сега да уточня,пръскам профилктично с изброените препарати преди да започнат да се избистрят доматите /говоря за плодовете/ и то в границите на карантиният срок. По принцип отбягвам да пръскам много, а и за тия три години от както имам оранжерията не съм имал проблеми със заболяване по домати, краставици и пипер /сея ги и трите зеленчука вътре/. Преди да започна да бера започвам да пръскам /пак профилактично/ само с бордолезов разтвор с малко сяра разтворена в него и до сега съм нямал проблеми с болести поне в оранжерията.
nikolson - майстор
Много, много рядко пръскам с друго, освен с бордолезов разтвор. Максимум да пръскам с препарат, ако има конкретна причина. Даже овошките пръскам с бордолезов. Сега мисля да пробвам препарат за голямата череша за плодов червей, препарата ми е "тамазлък", даден срещу услуга от професионалист. След месец ще кажа имало ли е ефект.
atanasov2004 - специалист
Привет отново колеги :) Давам само мнение, за голямо съжаление наистина се налага да се пръска с химия. Някои хора казват-няма да пръскам, каквото стане- ми не става. Особено се отнася за дворове и градини в които дълги години се е отглеждал зеленчук. Ще дам един интересен съвет за тези които не искат да пръскат с нищо и не искат химия. От моята баба съм научил следния номер-при поливане на домати по вади пред маркуча слагаше един стар чорап и в него бучка колкото орех син камък, преди години синия камък се втвърдяваше като камък от влагата :-D и само това, без пръскане :-D Сега го правя този номер и корените на домата стават тъмно зелени. Успех на всички :)
Stefan_62 - майстор
Я да ви питам градинари които отглеждате картофи, каква е схемата за поливнето им. През някакъв интервал от време ли ги поливате или когато започнат да завяхват и да полягват?
iivanov - майстор
Полива се след цъфтеж, обилно.Ако се полива преди това ,стеблата растат буйно, ама долу няма никой.
Stefan_62 - майстор
Благодаря Иво :drinkers: , още не са цъфнали, но аз все пак им правих една поливка миналата седмица с капковото, но като ги гледам не са тръгнали много буйно да растат. Като ги загърлях излезе едно картофче с размери на топче за пинг понг и да се надявам, че ще има нещо отдолу. :lol: А нещо като торене прави ли се и кога, аз като ги садих разхвърлях по малко комбиниран тор в лехите, но дали ще е достатъчно или ще трябва да торя отново.
Изображение
Изображение
vlax - майстор
Stefan_62 написа:
Благодаря Иво :drinkers: , още не са цъфнали, но аз все пак им правих една поливка миналата седмица с капковото, но като ги гледам не са тръгнали много буйно да растат. Като ги загърлях излезе едно картофче с размери на топче за пинг понг и да се надявам, че ще има нещо отдолу. :lol: А нещо като торене прави ли се и кога, аз като ги садих разхвърлях по малко комбиниран тор в лехите, но дали ще е достатъчно или ще трябва да торя отново.
Да ползвам въпроса ти и да попитам с какво пръскате картофа сега и за какво?
Stefan_62 - майстор
vlax написа:
Да ползвам въпроса ти и да попитам с какво пръскате картофа сега и за какво?
Ами аз моите до сега съм ги пръскал два пъти и то профилактично /поне за колорадскиятбръмар, въпреки, че нямям нападение за сега/. Първият път ги пръсках с Ридомил Голд /за картофена мана/ + Моспилан /за бръмбара/, а вторият /вчера/ с Верита + Алверде, но да се изкажат специалистите.
iivanov - майстор
В началото скор за алтернария, че е с дълга карантина.Меден оксихлорид за картофена мана.При появата и верита.Ридомила бих го оставил за накрая- той е и за двете.Против колорадски бръмбар всякакъв неоникотиноид става, ама гледай да няма нищо цъфтящо наоколо.
  • 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 93

Тема "Кой как се грижи за овощните и зеленчуковите градини" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: