Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Нещо по моя, Спешен въпрос :) моля.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами не знам - аз в такива филми не влизам. Отиваш с резервни части, дефектираш, сменяш за половин-един час и се прибираш, а клиентът е на топло. Но искрено ти желая успех в начинанието!
filmatoplo - майстор
Така и баба знае ,да се подмени целия вентилатор ,в случая е минала гаранцията ,питам дали някой е разглобявал ,ако не здраве да е .Марката пак ще обере негативи .
brassSob - специалист
ср яну 20, 2021 8:41 pmfilmatoplo написа:
Така и баба знае ,да се подмени целия вентилатор ,в случая е минала гаранцията ,питам дали някой е разглобявал ,ако не здраве да е .Марката пак ще обере негативи .
Защо пък марката да обере негативи. Аз имам инсталирани около 200 камини Бижу и нито един дефектирал вентилатор. Дали е гаранция или не ще накарам инсталатора да го смени с нов. Разликата е, че в първия случай ще е безплатно.
ср яну 20, 2021 8:46 pmbrassSob написа:
Аз имам инсталирани около 200 камини Бижу и нито един дефектирал вентилатор. Дали е гаранция или не ще накарам инсталатора да го смени с нов. Разликата е, че в първия случай ще е безплатно.
Абсолютно! И аз нямам повреден вентилатор, но дори и да се случи (техника е все пак) - директно нов.
Никоя марка не толерира подобни ремонти, при които не може да се гарантира възстановяване на заводските характеристики на възела, а от там и на цялото съоръжение.
filmatoplo - майстор
Как пък моят да е първия повредил се вентилатор 2 м след изтичане на гаранцията ,ако пък са излизали от строя в по кратък срок лошо за качеството .Точно този човек ми се довери ,че купува по добрата камина от многото на пазара.
Mcl - специалист
ср яну 20, 2021 9:30 pmfilmatoplo написа:
Как пък моят да е първия повредил се вентилатор 2 м след изтичане на гаранцията ,ако пък са излизали от строя в по кратък срок лошо за качеството .Точно този човек ми се довери ,че купува по добрата камина от многото на пазара.
За тези пари толкоз, и аз имам някои дребни нещица които се оказаха консуматив а не гаранционни. А на колата дири крушки по гаранция ми сменят. Ама все пак става въпрос за българска търгашка фирма. Не може да се очаква кой знае какво.
filmatoplo - майстор
Не искам нищо да кажа против марката ,случило се както и да е - човека няма да е доволен и ще разтръби по целия град .
Няма нищо вечно, много лично го приемаш. Като гледам целия вентилатор как е облепен с налепи, ми се струва, че камината е експлоатирана под 60*С на водата, прав ли съм? Тоест - не са спазвани инструкциите, така ли е? Не са правени и профилактики предполагам? Ако се чистеше тази перка веднъж в годината, ако се експлоатираше при 70*С, нямаше да има налепи по перката, които налепи водят до дебаланс и разбиване на лагерите. Крушката си има опашка. :cool:
Може би смяташ, че другите марки не се развалят? Преди около 2-3 месеца монтирахме на един обект 12 топловъздушни камини от известен производител, не български. Две от тях не тръгнаха и трябваше да им се сменят части за да тръгнат. После едната се запали - вярно по вина на обслужващия персонал, но все пак защитите се оказаха недостатъчни :x
filmatoplo - майстор
Няма да спорим ,чистена е първата година ,втората човека но без да сваля вентилатора само от ревизията .Температурата е настроена 68 гр ,работи доста оптимално .Човека се грижи за камината даже често отваря и капака с пружините да чисти на няколко седмици.Просто мал шанс 14 месеца издържа ,два сезона по 6 м и извън гаранционно още 2м .
Последна промяна от filmatoplo на ср яну 20, 2021 10:15 pm, променено общо 1 път.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: