Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
hladnia - специалист
velsi написа:

Какви фризери? Нали за климатици говорехме? Иначе всичко е възможно. Ти трябва да си намериш откъде идва шума. .
ЧНГ но всички участници .Да проблема може да е от всичко описано до тук.Но остава локализирането на мястото ,и затова реших да се включа .То може да стане по няколко начина .
1.Например с чаша за вода подпираш чашата на стената и прилепяш ухото на нея където се чува най ясно там е източникана шума .
2.Също със слушалки за мерене на кръвно .
3.Може и маркуч (шлаухка) допираш до стената единия край и другия до ухото .
Успех във търсенето.
ronik - специалист
А докато намериш източника на шума, само за 70 ст. може да купиш тапи за уши на децата и да им ги слагаш когато си лягат. :lol: Това с по-ясното чуване на определено място и аз съм го усещал няколко пъти. Някакъв резонанс от самото помещение. Може да пробваш да добавиш някакви мебели или нещо друго да се промени акустиката :?
Master_Kenobi - V.I.P.
Това с чуването е доста индивидуално... не знам дали тапи и мебели ще помогнат. Познавам човек, който чува мигването на клепачите и казва, че при различните хора е много различно. :? :? :?
Това е проверено, не се майтапя.
hladnia - специалист
Master_Kenobi написа:
Това с чуването е доста индивидуално... не знам дали тапи и мебели ще помогнат. Познавам човек, който чува.
Да за съжаление проблема на на чуващия си е негов ,но това е въпрос на психика и не се знае кога човек няма да може да спи от дразнещи шумове .
Затова народа казва който се смее последен най добре се смее .
shotik - майстор
От 8-10 години в нашия блок ,като пуснат парното есен , та чак докато го спрат се чува едно тихо бучене което е от циркулационната помпа.Същото както казваш-на някои места се чува силно и само на метър оттам почти не се чува.Като се допре ухо до радиатор или тръби на парното,дори на накои места на стените и на секция, се чува отчетливо.
Опитвахме с комшии да отстраним шума ,но не сме успяли и така до края на отоплителния период.Радиатора в кухнята бучи най силно когато е със затворен вентил,като е на 3 почти не се чува,затова опитай да прослушаш на различни места в апартамента и може би положението при теб да е като при нас. :? :-D
silllveto - Майсторица
Шотик, ние с теб май сме "комшии" (Герена) :) Ама не е от парното. Разпитах в два апартамента, остана ми един. За това пък шумът спря. За това не съм писала повече в темата. Така и си остана загадка :?
Благодаря на всички за съветите.
rockwall - майстор
това бяха ХиДзвънДземните дето ма отвлякоха миналата есен - ама си ги иДзвикаха пак на тяхната планета и затва е спряло - тръгнаха си оня ден, като свърши киселото ДзелИ

:lol: :lol: :lol:
Mori - специалист
Абе тия големите блокове имат едни вентилатори на покрива, които са свързани към вентилационните ви шахти. По принцип се пускат от ключове във всеки от апартаментите, но повечето вентилатори не работят. Аз обаче съм чувал такъв да работи и вибрацията е кошмарна - има места из апартамента, които усилват някак акустично тази вибрация и там просто може3 да луднеш. Що не провериш дали горе на тавана ти нещо не се върти?
silllveto - Майсторица
Къде по нашенско има вентилатори по блоковете:?
Виждала съм такива едно време в Дюк Нюкем :wink:
Благодаря за съвета :)
Такъв шум си бях устроил с помпички за въздух като гледах рибки. За да не ми бучат ги бях извадил на терасата... дрънчаха ужасно
А кега пък с компа стария беше така, разбит вентилатор директно на пода, паркет и вибраций та чак в другата стая ...
Но щом е спряло :drinkers:

Тема "Денонощен шум в спалнята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: