• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
pipbel - майстор
Мен също ме чака насаждане на пръчки за асми ( за около 50м2) , а съм аджамия в тази област. Дават ми различни съвети.
Я кажете все пак кои сортове асми са най-подходящи като комбинация за района къмто морето. :?
И откъде да взема качествен материал/пръчки. От някой институт ли, що ли.... :?
Deo-x - специалист
--
Последна промяна от Deo-x на пет окт 09, 2009 7:03 pm, променено общо 1 път.
сакъзче - специалист
Deo-x написа:
Сакъзче,1-во,поясни общо колко пръчки засади и или само 4 бр?2-ро,искаш да ги изкорениш ли?Значи,ако се хванат всичките и се развиват добре,още на есента/след листопада:ноември или декември/ може внимателно с лопата да се разравя около пръчките до корените им без да бъдат повредени от лопата,изваждат и се засажда по едно на други места според разположението на двора ти.А засаждането-има описани по темата,намери и прочети ги добре.Успех! :wink: :)

Засадих в 11 дупки по 4 пръчки през 2 метра и една с около 10 броя, (сложих всички които останаха). Полупокрити са с пръст.
Deo-x - специалист
--
Последна промяна от Deo-x на пет окт 09, 2009 7:03 pm, променено общо 2 пъти.
pipbel - майстор
Като се замисля,да взема и аз да отворя тема и да пускам снимки по етапно
Ми хайде де....какво чакаш. На час - по-лъжичка.
Аз не разбирам, ама току що пуснах 3 статии.

Ти и Стефан сте на ред. И другите лозови специалисти разбира се да помагат.
сакъзче - специалист
Deo-x написа:
сакъзче написа:
Засадих в 11 дупки по 4 пръчки през 2 метра и една с около 10 броя, (сложих всички които останаха). Полупокрити са с пръст.
Да беше отворила собствена тема,ама карай да върви :-D Практически,добре си направила разположението вече за бъдещите асми.Както описах по горе,още догодина през март ще прецениш кои са най-мощните вече узрелите,порасналите леторасти,оставиш само 2 пръчки/за резерва/ и така следваш другите места с същата процедура и режеш на всяка пръчка на чеп на 2 пъпки.Оттук нататък се справяш сама четейки описанато в темата.Направи ми услуга-още утре на секундата заравяй догоре пръчките/знаеш докъде/ :-D.Като се замисля,да взема и аз да отворя тема и да пускам снимки по етапно :? :)
Благодаря Ви за отговора и ще направя това, което ми казвате.
Относно снимките... , ако го направите ще бъде много благородно от ваша страна, защото съм убедена, че след снимката за 80 годишната асма ще има много хора , които ще се ентусиазират да си направят, или поне ще се опитат. Аз съм на мнение, че много от нас поради факта, че нямат достатъчно знания и умения не се престрашават да започнат едно такова дело, което е толкова хубаво и полезно. А чуството да ги виждаш ,как се развиват от една пръчка е невероятна...
Стефан - майстор
pipbel написа:
Ти и Стефан сте на ред. .
Ако се отнася за снимки, съжалявам. Нямам в момента. Моите пръчки са на повече от 2 години, и растат. След 2-3 години чакам реколта.
сакъзче - специалист
Направих снимка на моите лозички. Това е една от тях. Според Вас правлно ли е да се сложи вестник за да не прегарят от слънцето? Бихте ли ми казали нещо повече за сорта липачка или липованка?Благодаря Ви.

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (38.16 KиБ) Видяна 7307 пъти
Deo-x - специалист
--
Последна промяна от Deo-x на пет окт 09, 2009 7:04 pm, променено общо 1 път.
Стефан - майстор
Deo-x,
Не виждаш ли грешката? Просто не е оставен естествения растеж, а е разкопано от любопитство. Тази лозичка от снимката според мен е обречена.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "лозички" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: