• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
От мобилни телефони до цифрови камери
emil_v r - майстор
Проверих подобен случай -
от глимката е !
просто я изскубни от ключа и готово .
Наистина глимката зарежда бавно лампата , и тя мига когато се по зареди.
Изскуби шибаната глимка ! :evil:
Time2Burn - специалист
Нямам глимка, дори нямам ключ. Полилея е от тези с вентилаторите и прекъсвача е един синджир който виси от полилея. И проблема не е че светят когато са угасени, а не светят когато са запалени, тоест светят малко, мигат и накрая угасват. В комбинация с обикновена крушка всичко си свети и е ОК! Когато махна обикновената крушка проблема се повтаря...
emil_v r - майстор
Е не знам тогава .
Трябва да сеотвори шибаният полюлей и да се види какво има вътре .

Може да има някакъв филтър , или кой знае какво ...
така само ще гадаем.
julian1960 - напреднал
Кабела не могат да натоварят но пусковите устройства на лампите са инвертори и не са направени както трябва.Получават се обратни ВЧ токове и пусковите устройства започват да си пречат.Като поставиш обикновенна крушка тя ги обира и затова ти светят.Същият ефект можеш да получиш като в паралел на попилея включиш кондензатор .
В полилея филтри няма .
Time2Burn - специалист
julian1960 написа:
Кабела не могат да натоварят но пусковите устройства на лампите са инвертори и не са направени както трябва.Получават се обратни ВЧ токове и пусковите устройства започват да си пречат.Като поставиш обикновенна крушка тя ги обира и затова ти светят.Същият ефект можеш да получиш като в паралел на попилея включиш кондензатор .
В полилея филтри няма .
Добре, и какво е решението в крайна сметка? Какво да направя?
julian1960 - напреднал
Първо по лесното --подмени кабела ..пиши какво е станало след това ще мислим ако не се получи.Не се притеснявай ще го накараме да свети :idea:
Ако съм на твое място ще постъпя така---вземам 4 фасунги и 2 клеми и правя схемата на полюлея с долу горе същите размери.Там ще си правя експериментите.
Забравих да те питам полюлея занулен ли е?
Защо така упорито отказваш да разглобиш този полюлей.Според мен проблема е там.Сам каза ,че пробвани на друго място си светят.Ключето със синджира също след известна употреба прави проблеми.
julian1960 - напреднал
С гледане както е на тавана едва ли ще се оправи :?
sian - специалист
в момента колко и какви крушки имаш на полилея,и аз имам такъв,ще взема да пробвам как ще е при мен с такива крушки
Time2Burn - специалист
В момент има 3 енергосп. и една обикновена от 40 вата.
Свети си идеално. Полилея ще бъде разглобен предполагам чак около коледните празници, защото сега съм ангажиран с работа...
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Компактни луминесцентни лампи - проблем..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: