Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Ivaylo Popov - напреднал
Здравейте, ще използвам темата на колегата за да не отварям нова.
Става въпрос за малка къщичка която е с 35 кв.метра площ, една стая,баня и тоалетна.
Няма да се обитава постоянно,но ще се посещава през всички сезони, имам наличен хоризонтален бойлер Елдом 120 литра с една серпентина и камина/метална печка с водна риза/.
Къщичката е с малко лошо изложение -север и изток, идеята ми е да ползвам слънчев колектор който евентуално през месеците Март,Април и Май да загрява радиатора в стаята и лирата в банята-поради лошото изложение а лятото да загрява бойлера за топла вода.
През зимата когато е много студено да се ползва камината с водна риза за затопляне на бойлера , радиатор и лира.
Когато през студените зимни месеци е необитаема и има вероятност от голям студ и замръзване да оставя бойлера на някаква ниска степен
на загряване и той да топли радиатора и лирата на някаква минимална температура.
Дали е възможно всичко това по този начин който съм замислил,направил съм примерна схема.
Ivaylo Popov - напреднал
Прикачен файл:
za foruma.jpg
Това е примерната схема която съм направил

Тема "Съвет за свързване на Слънчев колектор към парно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: