От мобилни телефони до цифрови камери
fox_vt - майстор
Мхм за тия пари реално получаваш добра кутия и щипки останалото е кажи речи за смяна :-D
MIRO_073 - майстор
hidrazin написа:
MIRO_073 написа:
... Ако не става с това може и трафа да сменя...
Много скъпа ще ти излезе кутията. :-D
:partyman:
В този случай със зарядното излязох от прецаканите :-D

Сега малко сметки. На тъпото зарядно пише 66w 12V/5A. Да кажем, че китайците лъжат и СЕ НАДЯВАМ трафа да е 60W. Значи след като сложа повишаващия модул, трафа би трябвало да държи спокойно 20V/3A=60W На мен са ми необходими тези 3А. Малко загуби 10%, значи 18V/3A. А със този модул, които е монтиран сега ограничавам на 14,2V/3A. Трафа ще работи просто по-натоварен(да не кажа, че за 50лв :x ще работи до дупка :-D )

Между другото от сегашния резултат съм доволен :rock:
fox_vt - майстор
Тоя траф между другото има един голям плюс-не тоя на червената щипка :lol: а термозащитата му.Желязна е и работи перфектно,загрява изключва си и като изстине включва и така цяла нощ.
MIRO_073 - майстор
Идва зима. И е време да се изпробва зарядното. Между трафа и регулатора сложих и това за да осигури нормално работно напрежение на регулиращия модул.
Миро какво стана ???! Пиши за резултата де !!!
MIRO_073 - майстор
Хаха голям интерес към темата. :) Радвам се че помагам. Всичко е ОК. Бачка зарежда изключва поддържа...
Между другото ограничих напрежението на 14,6V или го вдигнах
Миро ,благодаря за вниманието !!!Аз също работя по този проблем.Сега изпробвам поредната от всички реализирани схеми ,а те не са малко !!!Би ли публикувал цялата схема която си реализирал! Благодаря ти предварително !!!!
MIRO_073 - майстор
Ми те модулите са готови сглобени в линковете по-горе. Имат вход и изход. Не мога да ти опиша пълната схема. Иначе структурно е така-трансформатор 66W-230/12.7V AC->грец-10A-15-16V DC -> повишаващ модул на 18V DC-> регулиращ модул по ток и напрежение-3A/14.6V DC ограничено напрежение. Това е.
Изходното зарядно напрежение в този случай мисля е филтрирано !!Това не е здравословно за акумулатора !
MIRO_073 - майстор
Ми добре. Щом така мислиш. Не съм слагал допълнителни кондензатори след греца.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cO9Z70qsPrk[/youtube]

Тема "Зарядно за автомобилни акумулатори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: