Всички въпроси за вилата.
Transporterr - специалист
stenmark написа:
Порови се повече.Не мода да се сетя фирмата,но имаше една която се рекламираше,че дори да те няма 6мес.пак системата си работи.
Мисля че системата е автоматизирана и това е нормално.Нали не си преставяш, че всеки ден ще се занимаваш с това ръчно?
ArturDent - Почти Безобиден
Автоматизирана, автоматизирана, но трябва бактериите да имат храна, демек ако (лай..а).
Но ако случайно умрат от глад, като те няма дълго време, може да си купиш нови бактерии. просто ги изсипваш в тоалетната чиния и те по канален ред си отиват където трябва.
luul - специалист
Здравейте, миналата седмица ходих на Стройко и се поинтересувах от пречиствателните станции.
Оказа се, че всички са едни и същи изгребни ями с две до три отделения и различни по вид бактерии(аеробни и анаеробни)
тези с анаеробните бактерии струват 1000лв, а тези с аеробните между 3000 и 4000лв.
Като се спукаха да ми обясняват, че "медарката" се вика "САМО" 2 пъти в годината :shock:,
та въпроса ми е колко бързо се пълни яма 2 кубика, ако се жилището се обитава от 2-4 души 6-8 дни в месеца?
sepultura - специалист
luul написа:
Здравейте, миналата седмица ходих на Стройко и се поинтересувах от пречиствателните станции.
Оказа се, че всички са едни и същи изгребни ями с две до три отделения и различни по вид бактерии(аеробни и анаеробни)
тези с анаеробните бактерии струват 1000лв, а тези с аеробните между 3000 и 4000лв.
Като се спукаха да ми обясняват, че "медарката" се вика "САМО" 2 пъти в годината :shock:,
та въпроса ми е колко бързо се пълни яма 2 кубика, ако се жилището се обитава от 2-4 души 6-8 дни в месеца?
Ами, виж си сметките за вода-там пише колко кубика харчиш на месец :roll: Всичката тая вода+лайна отива в ямята :toimonster:
Примерно ние (двама хора :wink: ) харчим 8-10 кубика на месец.
stenmark - специалист
Значи не точно така както го описва sepultura.Нали не си мислиш че преч.с-ии трябва да имат резорвоар от порядака на 10/15куб.Независимо от обема на с-ята количеството което преминава през нея само утайката остава в нея/твърди частици/.Тя има изходна тръба и независимо дали имаш дера където да я заустиш,можеш и дренажна тръба в парцела.Е попиването вече зависи от вида на почвата.Проблема в тези станции е тези където нямат бъздуходовка т.е. няма кислород умират бактериите и няма начин да не мирише.Не правя реклама на никоя фирма,напротив на мен се налага да купувам.Има само една разлика,че баджанака е химик специалист по водата и ползвам неговите съвети.

Тема "Покрив и септична яма на вила" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: