Synthy написа: ....Synthy , предполагам че от написаното от мен става ясно, че аз лично не мога лесно и наум да си представя и направя сметка как ще работи системата и нужните обеми и параметри. За мен нещата са много "на кантар" и "на ръба". На първо четене, обема на Хидрофорният Съд трябва да е голям ! Заради малката разлика в наляганията, регулиращият обем ще скочи драстично. Говоря за съд с обем 1m³ и нагоре ... Пак да повторя, за мен нещата са доста сложни за прецизиране, както и е нужно използването на по-прецизна и добра арматура. За съжаление още не съм прочел подробно и вникнал в написаното по-горе от Тани. Причината в миналото да не се ползват такъв начин или да се мисли за него, е че Хидрофорите и поддръжката са били скъпи за малкият ефект в този случай от ползването им , а може да се окаже и Нереалистично !
P.S.
Причината аз да се замисля за ПредХидрофор е свързана с Помпено-Хирофорна система. При старт на помпите, се получава пик за водното количество и в довеждащият/смукателният водопровод за кратко време може/и се получат Неприятни хидравлични данни ...