• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 22
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
valqk - специалист
LazarGanev написа:
В комплекта си има и още 2 фланеца, на които има заварени муфи с резба, така че не е проблем да се затапи. А той в момента не е ли подвързан към инсталацията?
Благодаря ви за съветите!
Вързан е и човека каза, че няма проблем да го запалим и да надуем... ще пиша като има развитие, оказа се, че един приятел е завършил топлотехника :mrgreen:
naskov - майстор
valqk написа:

п.п. Помпа Грундфорс UPE 32-80 дали ще ми върши работа да върти водата м/у котела и трипътния.
Намерих една стара за 50лв. Какво да и гледам?
Ненормално голяма е :wink:
filmatoplo - майстор
CtpyBa 500 lv -ti si q nameril za 50 lv =D>
valqk - специалист
filmatoplo написа:
:-k :-k :-k ти ме уби :) виж, не се сетих да погледна нова как е, просто изпадна като линкче.
А как да тествам само помпа - един ф25 с манометър и дължина от 2м - пълня и пускам? Звучи логично :-D
Май няма да е тази :-P че после ще има :axe: като спре ненадейно.
Някой да има конкретни наблюдение и връзка към нераждавейка тела за комин без изолация и да е слагал и колко са изкарали/карат?
Бащата нещо мърмори защо съм искал нераждавейка, като и подцинковано щяло да е ок... някой да знае освен по-бавната скорост колко държи подцинкованото с малко конденз в комина? Може и да направя някакъв компромис, ако знам, че след мин. 5-10г. ще го правя пак - до тогава евтино да стане, но да работи добре... знам, че ще кажете, че не си заслужава, ама гроздето като е високо - кисело беее! :-)
lakosste - специалист
valqk написа:
filmatoplo написа:
:-k :-k :-k ти ме уби :) виж, не се сетих да погледна нова как е, просто изпадна като линкче.
А как да тествам само помпа - един ф25 с манометър и дължина от 2м - пълня и пускам? Звучи логично :-D
Май няма да е тази :-P че после ще има :axe: като спре ненадейно.
Някой да има конкретни наблюдение и връзка към нераждавейка тела за комин без изолация и да е слагал и колко са изкарали/карат?
Бащата нещо мърмори защо съм искал нераждавейка, като и подцинковано щяло да е ок... някой да знае освен по-бавната скорост колко държи подцинкованото с малко конденз в комина? Може и да направя някакъв компромис, ако знам, че след мин. 5-10г. ще го правя пак - до тогава евтино да стане, но да работи добре... знам, че ще кажете, че не си заслужава, ама гроздето като е високо - кисело беее! :-)
Изолацията е простозадължителна иначе комина ще го ползваш и за поливане:).Според мен цинка ще обгори и ръждата от конденза ще си свърши работата.А нямаш ли възможност за граден комин?
valqk - специалист
lakosste написа:
Изолацията е простозадължителна иначе комина ще го ползваш и за поливане:).Според мен цинка ще обгори и ръждата от конденза ще си свърши работата.А нямаш ли възможност за граден комин?
Не искам граден комин. Тежък, пак трябва да слагам тръба вътре(креамична, ама пак скъпа), ако искам да работи добре. Пак има изолация. Скоростта на газовете е по-малка. Не виждам голям смисъл. Явно ще е нераждъвейка... ще видим откъде и как и кога :)
valqk - специалист
Немога да намеря каква тяга се иска за комбинацията Dakon Dor 24 + Erato GP20. Намирам само за пелетерм + гп20. Някой да има идея, дали остава 22-26 Pa, предполагам с пелетната е различна?
Мануел за горелката не казва нищо по въпроса (предполагам много зависи котела какъв е)...

п.п. пуснах ново съобщение да бутна темата.
buritoo - напреднал
Ето за дакон дор 32, за 24 няма. Според мен с тази тяга спокойно можеш да изкараш 24 киловата, колкото са необходими за твоя котел. Взимаш 20+ 25 киловата и :rock:
Прикачен файл:
dakon dor.png
dakon dor.png (42.2 KиБ) Видяна 5106 пъти
valqk - специалист
buritoo написа:
Ето за дакон дор 32, за 24 няма. Според мен с тази тяга спокойно можеш да изкараш 24 киловата, колкото са необходими за твоя котел. Взимаш 20+ 25 киловата и :rock:

buritoo - много ти Благодаря! Незнам откъде го изрови това, дори и като напиша горелката и дакон не го намерих...
Вече имам ГП20 (без +) предполагам разликата е в управлението м/у двете?
Дали важат данните за ГП20 само? Предполагам - да?
Ще се опитам да си сметна комина по формулките дадени в темата и ще пиша тук... проблема е, че май ще имам 2 90C чупки, а знам, че никак не е добре... :)

А довечера наистина ще поснимам и ще ги кача, да кажете мнение.
buritoo - напреднал
Такива ценни данни си ги съхранявам старателно :) на две ПС-та. Разликата е че ГП20 я дават до 20 киловата на книга, но в действителност контролера е отворен и може да се изкарат и повече. Но не мисля че ще ти трябват ако сметките за инсталацията и котела са верни. Ако ти трябва друга информация питай.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 22

Тема "Съвети за избор на котел на твърдо гориво на старо." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: