Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Аз не разбрах топлото от къде иде , помпата ако е сложена на студената вода да смуче от консуматорите , е възможно да дръпва въздух от автоматичния обезвъздушител , дефакто ти си обезвъздушаваш правилно и вадиш въздуха , но в мига в който отвориш крановете и циркулацията започне -веднага дръпва въздух .Махни този автоматичен обезвъздушител и сложи ръчен -като на лирата -тя защо работи а :wink: успех .
willow75bg - напреднал
Сложих обикновен обезвъздушител,но пак не иска да превърти водата през серпентината.Да поясня малко ситуацията.
Жилището е на първия етаж,котлето на Прити е в мазата,помпата е при мен и е свързана на студената вода.Имам два кръга,единия е НОВИЯ за банята,който е разделен както се вижда на снимките чрез тетки за лира и серпентина.Другия/съществуващия/захранва три радиатора,като тръбите си обикалят апартамента и за всеки радиатор чрез тетки съм го подвързал.До сега проблем не съм имал.Ааа и разширителния ми съд е на противоположната страна на бойлера/в жилището/и наи-високата точка на водата е само 7-8 см по нависоко от входящата тръба на боилера.Едва ли това е проблема,но ако се наложи ще го преместя над бойлера.
На лирата нямам кранове,дали да не сложа и да я затворя белким тръгне да минава водата през бойлера?
Иначе като обезвъздушавам не излиза грам въздух.Кажете МОЛЯ Ви къде бъркам,че не мога да включа,а да правя разни опити не е рентабилно?Ако трябва още снимки ще кача само дайте идея?
ПЛИИИС :sad:
preslav - майстор
willow75bg написа:
и наи-високата точка на водата е само 7-8 см по нависоко от входящата тръба на боилера
Тези сантиметри може да са ти единия проблем (окомерни са нали). Другото евентуално и не скъпо решение е да сложиш кран на лирата и да намалиш потока през нея, дори временно да я затвориш за да видиш какво ще се случи. После пак пиши!
Фло - специалист
Вдигни си разширителния съд над нивото на бойлера, а пък от обезвъздушител на серпентинтината няма смисъл.
willow75bg - напреднал
(окомерни са нали) Мерено с ру/о/летка,почти точно,има денивилация,но наистина е малка.Защо пък не излиза никакъв въздух от серпентината?

а пък от обезвъздушител на серпентинтината няма смисъл
Този е от ръчните и не виждам какво да пречи като е постоянно затворен.

Сетих се друго,от горния край на лирата,където влиза топлата вода,се чува шум все едно че тече чешма-т.е. сигурно влиза въздух?Трябва ли да я подвържа отдолу и двете тръби,а от горната страна да е само обезвъздушителя?
Последна промяна от willow75bg на чет дек 08, 2011 9:15 pm, променено общо 1 път.
Чаро - Акълия
willow75bg написа:
Сетих се друго,от горния край на лирата,където влиза топлата вода,се чува шум все едно че тече чешма-т.е. сигурно влиза въздух?Трябва ли да я подвържа отдолу и двете тръби,а от горната страна да е само обезвъздушителя?
Там трябва да сложиш обезвъздушител. Сложи кран и спри лирата за момент да видиш какво се случва.
Как разбираш, че серпентината не грее?
willow75bg - напреднал
Чаро написа:
willow75bg написа:
Там трябва да сложиш обезвъздушител. Сложи кран и спри лирата за момент да видиш какво се случва.
Как разбираш, че серпентината не грее?
На лирата си имам обезвъздушител и не излиза въздух от него като го отвъртя.Кран на лирата чак утре мога да сложа,но не би трябвало да е проблем според мен.А за греенето на серпентината-ми просто след тетката която ги разделя не се затопля тръбата,студена е.
preslav - майстор
willow75bg написа:
На лирата си имам обезвъздушител и не излиза въздух от него като го отвъртя.Кран на лирата чак утре мога да сложа,но не би трябвало да е проблем според мен.А за греенето на серпентината-ми просто след тетката която ги разделя не се затопля тръбата,студена е.
Ако ти се занимава вържи серпентината и лирата последователно, а не в паралел - тогава или и двете ще работят или и двете няма да работят. А обезвъздушителя сложи на най-високата точка - не мисля, че е толкова важно дали е ръчен или автоматичен.
Успех!
willow75bg - напреднал
Да докладвам.Сложих кран на студената вода на лирата,затворих го и веднага водата почна да минава през серпентината.След като го оставих така 30-тина минути си отворих въпросното кранче и почна да ми затопля и двете заедно.За съжаление не можах да видя за колко време ще ми затопли бойлера,защото като станат температурите над 10 гр и комина не иска дърпа и пуши в апартаментите над мен,и при мен също де.
preslav - майстор
willow75bg написа:
Да докладвам.Сложих кран на студената вода на лирата,затворих го и веднага водата почна да минава през серпентината.След като го оставих така 30-тина минути си отворих въпросното кранче и почна да ми затопля и двете заедно.За съжаление не можах да видя за колко време ще ми затопли бойлера,защото като станат температурите над 10 гр и комина не иска дърпа и пуши в апартаментите над мен,и при мен също де.
Хубаво е че споделяш!
Ако проблемът ти продължи да се появява периодически и ако не ти се слугува да отваряш и затваряш кранчета вържи входа на лирата за изхода на серпентината, така преимуществено ще затопляш бойлера, а и проблемът ти ще изчезне окончателно.
Не е голяма доработката - успех!

Тема "Проблем с обезвъздушаване на бойлера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: