• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 21
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
VLADO66 - майстор
6-те камери са търговска шашма за повече пари и за норвежки климат. :wink:
comunikator - специалист
Усиленото желазо и при Евро 70 и при Евро 86 е еднакво стандартна 2мм армировка!
Единствената разлика според мен е че при Евро 86 може да шибнеш по дебел пакет иначе честно да ти кажа не виждам коренна разлика.
Евро 86 е с габаритите на Генео ,но е без гума!!!
radius - майстор
Ей това е приказка.
На Евро 70 можело 40мм пакет да се сложи, вярно ли е това? Допълнителната камера на Евро 86 не би ми дала големи предимства, имайки предвид оскъпяването с 25%.
VLADO66 - майстор
Каква допълнителна камера :wink: -разделили са една камера на две с преграда тънка като чаша за кафе.
Tsilkov - майстор
comunikator написа:
Евро 86 е с габаритите на Генео ,но е без гума!!!
И най-вече материалът е различен.Генео е от по-здрав материал и държи без армировка(естествено по желание може да му сложиш).Аз лично ако ще давам повече пари бих се хвърлил на Генео.Евро 86 според мен е стар модел които не си заслижава парите.Щом Евро 70 държи троен стъклопакет няма какво да му се чудиш - все пак стъклото е основната част от площа на дограмата.
VLADO66 написа:
Каква допълнителна камера :wink: -разделили са една камера на две с преграда тънка като чаша за кафе.
Камерите верно основно са рекламна думичка.Не че нямат значение ,но просто се гледа коефицента на топлопредаване Uf на дограмата.После се събира с топлопредаването на пакета Ug ,термомоста на стъклоразделителя и тогава излиза целия коефицент на топлопредаване на прозореца Ug.Тогава вече се прави равносметката - дали си струва парите или не.
dpp - специалист
Аз съм вече 2 години с Евро 70 но Брилянт варианта на Рехау със 32мм стъклопакет - Енерджи . Няма увисване, няма проблеми. Двоумих се за троен стъклопакет но ме разубедиха заради тежестта, а аз оставих всичко отваряемо и имам доста големи прозорци! Като цяло съм доволен от дограмата. Много доволен че сожих от тея енергийни стъкла, кеф ти като си зад стъклото хладинка. Сутрин в източната стая ставаше 35* за 2 часа, сега е хладинка лятото. :-D Обкова ми е Мако. Между обикновения и Брилянт профил на рехау, почти няма разлика, бтв май цвят дъб е само брилянт така или иначе, аз съм с бяло понеже..
comunikator - специалист
Правил съм Генео без армировка правил съм и Генео с армировка определено с армировка държи повече.Без армировка става,но за по стандартни прозорци не по големи от 1500мм височина и за врати около 2000мм над тези височини се препоръчва армировка както и за по голям клас на сигурност!
На Евро 86 и Генео може да шибнеш 40мм пакет!
Брилянт дизайн беше по висока касата май - 48мм и кемпфера беше 40мм мисля,а армировката беше навсякъде от тази за крило (и на кампфер и на крило и на каса)
Имаше преди и Рехау ТЕРМО70,но съм позабравил какви бяха габаритите там?
vikingt - помощник
radius написа:
...Това дали наистина слагат специално стъкло разбрах , че е проблем, но да се надяваме метода със запалката, мултимера да покажат истината....
Как да разбера дали наистина ми слагат 4 сезона, както го поръчах :?
radius - майстор
comunikator написа:
На Евро 86 и Генео може да шибнеш 40мм пакет!
На тези май може и 48мм, че и нагоре.
Аз питах на Евро 70 дали може 40, защото това ме устройва.
comunikator - специалист
Geneo и Евро 86 - стъклопакет max 48mm
Евро 70 - може да се сложи 32мм и преди имаше едни малки държатели които май позволяваха и пакет от 40мм но не съм 100% сигурен!
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 21

Тема "Избор на дограма, монтажник и още нещо" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: