• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 19
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
galin56 - специалист
pansim написа:

Ще загубиш :lol:
Ако искаш, пробвай в къщи. Ще ти излезе по-евтино :-D

Само един жокер - можеш ли да загрееш нагревателя до температура, опасна за него за времето на един полупериод от мрежата / 50 херца/
Нагревателя може и да не се загрее, но аз залагам на бушона че ще падне, нагревателя не влиза в облога. Новите АП са доста бързи и ще паднат от раз. Още докато си включил в контакта. В крайна сметка Еврофутбол - 1 към 2. Или ще падне или няма :lol:
todortv - майстор
Tова с бушона е интересно. Може ли да обясниш по-подробно, защо ще падне/изгори. :-Dв
Тук не е Евро футбол и всякакви залагания са недопустими. Как така ще съветваш някой какво да направи и
ще залагаш..... :shock:
galin56 - специалист
todortv написа:
Tова с бушона е интересно. Може ли да обясниш по-подробно, защо ще падне/изгори. :-Dв
Тук не е Евро футбол и всякакви залагания са недопустими. Как така ще съветваш някой какво да направи и
ще залагаш..... :shock:
Ами това което знаем до сега е че има нагреватeл, който при 110 волта консумира 400вата. Тоест 3,5А и нагревателя е 33 ома. Като го пуснем на 220 волта ще консумира 7А ток и 1600 вата мощност. Слагаме един диод. Диода не намалява нито напрежението нито тока. Просто пропуска тока само в едната посока/полувълна. Тоест за 1 секунда напрежението се променя 50 пъти. И за една секунда половината време ще пропуска ток 7А (1600 вата/час), а през другата половина ще го блокира. И накрая сумарно ще консумира 800 вата на час, но тока пак си е 7А.(така го мисля аз, и затова според мен въпроса на Иван, който пита собственика на нагревателя дали е сигурен че нагревателя му ще издържи по-голяма мощност на тока изобщо не е глупав, защото може да си остане без нагревателя, ако не издържи ).
И за това залагам че предпазител 4А ще падне.

Стига толкова от мен, спирам вече да се "излагам" в тая тема, ако съм прав - прав, ако не тъкмо някой ще обясни защо не съм прав и така..
pansim - майстор
Бях написал нещо, ама се отказвам...
ESPACE - майстор
Всъщност наистина си прав и аз оттеглям моето предложение за диода, докато питащия не си е изгорил нагревателя! :?
sstefanov - майстор
Диодът трябва да издържа на максималното обратно напрежение (320V).

Вече се пуснаха няколко линка с формули и обяснения, не виждам защо продължава чесането на клавиатурите.
Ако ви е интересно какво се получава, просто решете формулите или намерете по учебниците готови решения.
Електротехника не се учи по форумите.
dyaneff - майстор
galin56 написа:
.... И накрая сумарно ще консумира 800 вата на час, но тока пак си е 7А.(така го мисля аз, и затова според мен въпроса на Иван, който пита собственика на нагревателя дали е сигурен че нагревателя му ще издържи по-голяма мощност на тока изобщо не е глупав, .........
Стига толкова от мен, спирам вече да се "излагам" в тая тема, ако съм прав - прав, ако не тъкмо някой ще обясни защо не съм прав и така..
Ти наистина се излагаш.
trex1 - помощник
И така полжението е следното,със поставянето на диод реотана изгаря на втората минута
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 19

Тема "Намаляване силата на тока" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: