Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
monilan - специалист
Здравейте. Поразрових се за някакви отзиви за Кийосера и мненията са горе долу 50/50. Спрял съм се и на една нова машинка Canon i-SENSYS LBP6020B , като мненията по форумите са доста ласкави. Цената като нов е от 150лв за интернет магазини, до 168лв от търговските вериги за техника. Мненията за Канона са , че е отлична машинка за домашно ползване и си струва парите.
Gnus - специалист
И аз като лешояд да се възползвам от темата на колегата.
Имам Самсунг МЛ 2010 на доста копия. Досипвал съм тонер и карам с оригиналната (стартовата) касета.
Появява се един проблем: черните участъци на места са по-светли, като един нюанс върви отгоре до долу на листа. Белите участъци са си чисто бели.
Коя част от касетата да сменя?
MamaMy - майстор
monilan написа:
Здравейте. Поразрових се за някакви отзиви за Кийосера и мненията са горе долу 50/50. Спрял съм се и на една нова машинка Canon i-SENSYS LBP6020B , като мненията по форумите са доста ласкави. Цената като нов е от 150лв за интернет магазини, до 168лв от търговските вериги за техника. Мненията за Канона са , че е отлична машинка за домашно ползване и си струва парите.
MamaMy написа:
От сега обаче мога да прогнозирам какво ще стане. След подобни запитвания за най-евтин и с изгодни консумативи и черно-бял лазарен питащия изригна с някакъв цветен боклук от най-ниския клас или пък с мастиларка. Така го е посъветвал "консултант" в "специализиран" магазин. Не можахме да му обясним на човека, че тези консултанти се ориентират за продажбите само по отстъпката от крайната цена която прибират. Тази отстъпка не е твърда и зависи от предварителната надценка на техниката. Значи от най-големия боклук с най-голяма надценка той ще спечели повече от колкото от 2-3 продажби на нещо качествено. Тогава вече ги разбирам защо се опитват всячески да ти набутат боклука дори и да разбират нещо.
Не мога да разбера обаче клиентите на които можеш по толкова баламски начин да им измъкнеш парите. Накрая дори ги е срам да си признаят, че са ги измамили елементарно и те изкарват мошеник теб. :roll:
Toзи принтер е еднакъв с всички други боклуци на пазара. Разлика имат само на външен вид. Който ти ги приказва тия глупост те лъже откровено :roll: . Няма да споря за Киосерите. От сега казвам, че ще съжаляваш после. Консуматива им е в пъти по-скъп. Просто никой търговец не ти казва цената на целия, а само на една част. Все едно като си зареждаш гориво в колата да ти казват цената само на данъка, а като опре за плащане изненада!!! Не съм привърженик на определена марка. Зареждам и ремонтирам всякакви та съм се нагледал на хитреци минали тънко или "посъветвани" :lol:
Gnus написа:
И аз като лешояд да се възползвам от темата на колегата.
Имам Самсунг МЛ 2010 на доста копия. Досипвал съм тонер и карам с оригиналната (стартовата) касета.
Появява се един проблем: черните участъци на места са по-светли, като един нюанс върви отгоре до долу на листа. Белите участъци са си чисто бели.
Коя част от касетата да сменя?
Пусни един тест за печат и после го сканирай или снимай с телефона и пусни тук да видим Прилича ми на зацапан контакт или ролка и няма нужда от смяна, а от нормално зареждане с почистване, а не доливане. Няма такава процедура в нашия бранш. Долей си ракийка :drinkers:
Gnus - специалист
Това се получава
Изображение
ig_ivanov - специалист
Имаш нужда от цялостно почистване на касетата, т.е. разглобяване, изсмукване на всичкия останал тонер (не с обикновена прахосмукачка), почистване на валяците и ножовете (най вече на дозиращия нож за тонера- има втвърден тонер на "острието" му), сглобяване и зареждане със "свеж" тонер. Може и да издухаш тонера, ама трябва да си с маска, на открито и не срещу вятъра.
MamaMy - майстор
=D> Прав е колегата. Яко чистене и миене с коресилин.
Gnus - специалист
Има ли части, които не могат да понесат чистене с коресилин?
MamaMy - майстор
Трябва да си малоумен да триеш всичко с коресилин. За почистване на една тонер касета ползвам до 5 препарата общо и всеки си има специфично приложение. В тази специално касета с коресилин се търка само металния дозиращ нож. И то само ръбът му който контактува с девелоперния вал. Иначе има специален спрей за PCR и контактна смазка за втулките. Барабана пък дори не трябва да се докосва с пръсти по повърхността. Зъбните колелета ги чистя с четка за зъби, но без паста :-D

ПП Масова заблуда е сред клиентите, че цената на зареждане или рециклиране се определя само от цената на тонера. Истината е, че той рядко надминава 1/3 от цената. В повечето сегашни касети чипа с брояча е най-скъпото нещо и е поставено от производителя на устройството точно с цел да оскъпи касетата и зареждането и.

Тема "Лазарен принтер.Каква марка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: