• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
batence81 - специалист
Вчера един съсед ми каза да изрежа всички миналогодишни клонки на 2 очи, та да тръгне нова пръчка, ако го направя каква е гаранцията, че ще има дълга пръчка, която да стане стъбло към 80-100 см?
EDI - майстор
И повече от 1 метър ще се получи, не се притеснявай.Имам всяка година пръчки, които вървят като бесни, достигат до 2-3 метра, като тръгнат и се налага да ги ограничавам, заминават чак в съседния двор.
batence81 - специалист
ее аз съм привързал вече към телена конструкция по една пръчка на лоза с по 8 очи, сега трябва да се разваля...
Илчо Илиев - майстор
Колега, следя ти темата и не мога да те разбера къф ти е дерта....
Половината форум ти обясниха как би трябвало да се подреже младото ти лозе за да го имаш и да стане нещо ,НО мине не мине 3 дена ти пак си питаш и размишляваш и ....
Пробвах да ти дам съвет, който ти дадоха и останалите..видях,че не вдяваш от казаното и само ти чета бисерите, но при сегашното изказване
"ее аз съм привързал вече към телена конструкция по една пръчка на лоза с по 8 очи, сега трябва да се разваля..."
просто не се стърпях....еми прави каквото знаеш, лозето си е твое, но аз не смятам да ти отговарям на какъвто и да е въпрос, ти явно се бъзикаш с нас....
batence81 - специалист
Ако беше следял темата, а не да търсиш за какво да се хванеш - щеше да видиш че ми препоръчаха да оставя една пръчка на 2 очи и една на 8, така и го направих, като вързах дългата пръчка за да го оформя дебело стъбло. Това е форум направи си сам и целта на темата ми е да ми обяснят като абсолютен невежа стъпка по стъпка как да си оформя лозите, а ти реши че като си пратил 2 линка съм вече образован лозар. Моля не пиши, за да остане място само за хора, които искат да ми помогнат, макар и със сигурност да ги изнервям или да им досадявам с въпроси.
stonesour - специалист
дългата пръчка с осемте очи не се оставя и връзва на телта, за да оформяш дебело стъбло, а с цел да бъде плодната пръчка, която ражда гроздето през сезона.
на следващата пролет тази плодна пръчка се премахва изцяло, а от стария чеп по-високата пръчка се привързва за нова плодна пръчка.

около 3-4 пъти ти го написаха това. би следвало да си го осмислил вече.
kuuuuuul - майстор
От миналата година следя темата и нещо съвсем се обърках,тя много сложна тая работа :x За това взех апаратчето и направих снимки.Това с телта е без семки е на 3г,втората година имаше два грозда но нещо изсъхнаха на стеблото преди да узреят :sad: миналата година беше поизмръзнало и много късно успя да върже един грозд който така и не успя да узрее.На другите пръчки до къщата/4-5г десртно бяло и червено/ сега им направих асмалък,те раждат добре но да ли съм ги орязал както трябва/на две пъпки/ :? Всички са купувани от магазин,ама сортовете не ги помня.

Прикачен файл

103_0324.JPG

Прикачен файл

103_0325.JPG

Прикачен файл

103_0326.JPG

Прикачен файл

DSCI0630.JPG

Прикачен файл

DSCI0634.JPG
DSCI0634.JPG (103.35 KиБ) Видяна 3683 пъти
stiv1961 - майстор
kuuuuuul написа:
От миналата година следя темата и нещо съвсем се обърках,тя много сложна тая работа
Ми тя темата е от няма и месец бе, kuuuuuul :-D , сигурно друга тема си следил. И аз следя теми за лозя за това и тази година дадох 30 лв. да ми изрежат лозето :-D . Обърквам се отвсякъде и това е :sad:
kuuuuuul - майстор
Май вярно тотално съм се объркал :shock: ама помощта сега ще ми дойде точно на време :partyman:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10

Тема "По колко пръчки се оставят на младите лози?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: