Всички имаме коли, нали ?
kr1100 - майстор
Маслото е сменяно на 8-9000 км, филтри и т.н. Повредата е от шупла на остта на турбината .Самата турбинка е лята структура с много порестта /шуплестта структура/ /Италианска пародия на евтин двигател с турбина за разлика от железните 1,9 и 2,4JTD. Oтгоре на всичко унгарска сглобка с избили точки ръжда по тавана след 3 година и лщпеща се пластмасампо табло и волан.
И не съм го избирал аз или купувал. Уж с верига , ама кашкаваленя - смяна на 100 000км.
miroton - майстор
miroton написа:
това трябва да номера на двигателя C16NZ02B42597

Никои ли не знае какво масло трябва да се сложи,нямам никакви каталози и не знам от къде да взема.
kr1100 - майстор
miroton -върни се назад и виж какво съм писал.
miroton - майстор
kr1100 написа:
miroton -върни се назад и виж какво съм писал.
Да видях,но това масло с какъв заместител да го сменя 75w90 80W90?

Днес си смених бензиновата помпа и ми казаха да си сменя бензиновия филтър,ама не знам къде се намира,малко помощ.
stiv1961 - майстор
miroton написа:
Днес си смених бензиновата помпа и ми казаха да си сменя бензиновия филтър,ама не знам къде се намира,малко помощ.
Легни отдолу пред задна дясна гума и ще го видиш :partyman:
miroton - майстор
Мерси,в петък ще е карам на канала,пък и спира да вали :supz:
ssmmaaa - специалист
Гледай стрелката указваща посоката на новия филтьр и си подготви 2 нови скоби за стягането. При мен бяха много изгнили,едната се счупи и смених двете.
miroton - майстор
ssmmaaa написа:
Гледай стрелката указваща посоката на новия филтьр и си подготви 2 нови скоби за стягането. При мен бяха много изгнили,едната се счупи и смених двете.
За стрелката видях още в магазина,скоби купих в повече,само филтъра е пластмасов.А като го гледах в нета беше железен,само да него чупи някои камък.
stiv1961 - майстор
На моя Опел( замина си горкия :sad: ) бях прикрепил една ламаринка хваната с два винта към прага под филтъра. Има и метални филтри
Прикачен файл:
0300-450-905-280-2.jpg
0300-450-905-280-2.jpg (23.33 KиБ) Видяна 1836 пъти
ivanovbg - майстор
Филтъра трябва да е железен, иначе ще събираш бензина по асфалта!

Тема "Доливане на масло" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: