• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
От мобилни телефони до цифрови камери
bulhomes2 - майстор
Дуууу. Един 63А - 64 лв.. Като туриш и 5 контакта... отиде коня. Мисля си за 5 шалтера от тоя род
Изображение
от където идва следващия въпрос. Какво ще стане, ако едновременно са включени повече от един шалтери?
hidrazin - майстор
bulhomes2 написа:
... да разберем колко ток минава през тия болтчета и да видим с какво можем да ги сменим.
Ами виж какво пише на диодите - тези зелените. Тока няма да е по-голям от максималния за тях.
Като ги гледам ми приличат на В-200 - 200-амперови.
Другият вариант е да измериш колко квадрата е шината на вторичната намотка - тази дето се превключва.
Между другото от първите ти снимки хич не лични че е шина. :-D Не личи и че точно тези намотки дето се превключват са свързани към диодите.
То затова и боба ми този път се оказа измушичен. :lol:
:partyman:
P.S. Не слагай никакви шалтери и ключове. Възстанови си болтчетата и смели кабелите - тези трите дето излизат през дупките.
Най-добре ако намериш месингови болтчета (шпилка с резба) и също така месингови гайки и шайби.
Ако сложиш шалтери (това на снимката не е шалтер а автоматичен прекъсвач), ще работят само когато работи на празен ход. При първия опит за заваряване ще падат. :-D
Ако включиш два едновременно ще дадеш част от вторичната на късо и пак ще паднат дори и без товар.
Аааа... И никога не купувай точно от тези дето на тях пише НИКДИМ. :cool:
bulhomes2 - майстор
Шшшшшт, че са ми клиенти!
да измериш колко квадрата е шината на вторичната намотка - колебая се кое да меря. Така разбирам да меря размера на желязото, около което са навити първичната и вторичната намотки. Другия вариант е площта на жицата, която излиза от вторичната намотка. Ще видя и какво пише по диодите.

И друго не мога да си обясня. Защо от намотката до болтчетата отива 4 кв.мм. жица (да речем), а от болтчетата до диодите - 3 пъти по-голяма?

ПП. Нещата вървят към крилчати гайки за усъвършенстване на превключването... :lol:
alsted - майстор
bulhomes2 написа:
да измериш колко квадрата е шината на вторичната намотка - колебая се кое да меря.
Това сечение на проводника колко е?
Прикачен файл:
шина на вторичната.JPG
шина на вторичната.JPG (19.3 KиБ) Видяна 2020 пъти

Надявах се някой да захапе идеята ми, но уви ... ще трябва да обяснявам :-D Мислех си за основи за високомощни предпазители и импровизиран щепсел или може би троен ротор като при галетите ... (баш като за "направи сам" :wink: )
bulhomes2 - майстор
Утре ще меря и ще гледам, че ми е на вилата.
gogo7777 - майстор
Виж тука как е направено. За твоя случай три радиални реда с по пет клеми за кабелите към намотките на трафа /всеки ред за конкретна намотка/, а на лоста трите клеми за кабелите към диодите /изолирани една от друга/ радиално ориентирани към другите. Лоста може да е от гетинакс или подобен здрав, непроводим материал.

Прикачен файл:
DSC04483.jpg
hidrazin - майстор
bulhomes2 написа:
Шшшшшт, че са ми клиенти!...
Стига бе! :prayer: И какво им осигуряваш ако не е тайна?
bulhomes2 - майстор
Имат магазин в Ловеч. Аз правя едни фирмени указателчета за там, които раздавам безплатно на целия град. И те си се включват в тях.

Мерих шината - 20 кв.мм. е (10х2мм). Диодите верно са В200 (Сделано в СССР).

Гого, що си мисля, че лоста обратното - трябва да е проводим. Нали ще провежда тока от гайките към центъра си.

Като казах гайки - гайки с обратна резба се казвали гейки?
hidrazin - майстор
Аааа... Ясно.
За шината - вероятно е 2,24х10мм. Значи около 22-23 квадрата.
Това означава че при плътност на тока 3А на квадрат ще осигурява ток като минимум 75А.
При претоварване може да достигне и до 125А.
За диодите - нормално е да са презапасени.
alsted - майстор
Да доразкажа идеята си :) Подобни основи мисля, че не е трудно да се намерят втора употреба. Щепсела ... евентуално ще трябва да се изработи в "нулева серия". Основите се монтират на плоскост отвътре, на подходящо разстояние, така че щипците да са непосредствено зад лицевата. В нея - отвори пред тях и щепсела се мушка на съответната позиция.
Прикачен файл:
вариант на превключване.JPG
вариант на превключване.JPG (74.13 KиБ) Видяна 1936 пъти
Прикачен файл:
на панела отпред.JPG
на панела отпред.JPG (27.32 KиБ) Видяна 1936 пъти
Да ли ме разбра? Ако ще се занимаваш и имаш въпроси - заповядай.
Пренебрегвам една степен, но не го намирам за фатално. Не, че е проблем да се реализира (та и още една ако би желал).
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Колко ампера контактори за това телоподаващо" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: