Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
emil679 - специалист
Започна от тук :
Интересно ми е , какво ли мисли Hidrazin за това, че тали българска твърда връзка за скрит монтаж на Найден Киров - Русе няма нито един аналог по света? Нито при Шнайдер, нито в Ле Гранд, нито в Симон, нито никъде другаде.
:-D
Показаха ти се N вида твърди връзки ,сега пък се чудиш какво да кажеш .
Той на единият клип 7 минути се мъчи да го сглоби
Клипът е демонстрационен , времетраене 4.4 мин. заедно с титрите , направен е за да се покаже нагледно и баааавно как се прави връзката =D>

Апропо ,"твърдата връзка" за скрит монтаж на "Найден Киров" - Русе, е по немски лиценз и все още се произвежда и продава в Германия :yawinkle:
http://www.ersatzteil-lager.com/elektro ... sdose.html
hidrazin - майстор
iliya_i написа:
Всеки кабел има по 3 проводника все пак. Той на единият клип 7 минути се мъчи да го сглоби, при това само с двата проводника от стената, и те бяха 1.5 мм2, а за трите от шнура просто не се виждаше да е останало място...
Ся не ми е ясно какво целиш? Ако искаш питай и в БГ-МАМА да ти обяснят и те за твърдите връзки. Вероятно по са в час.
Колко човека още трябва да ти го кажат? Видя се че за продуктите и каталозите на Шнайдер, Ле Гранд, Симон ... само са ти казвали.
Пък и с тях не се свършва нито светът, нито електротехниката.
Това за проводниците от клипа че били 1,5 мм² как го установи? Вероятно като си ги измерил с шублера по монитора. :-D
Ма от мен да мине. Ей ти твърда връзка за проводници 10мм² и не е на Найден Киров - Русе. :lol:
Прикачен файл:
10 квадрата.jpg
10 квадрата.jpg (102.59 KиБ) Видяна 2068 пъти
Хората с тези 45А цяло жилище захранват.
Не те знам с какво се занимаваш, ама като станеш за резил е редно да се извиниш.
Още един тролпад ще ми дойде в повече!!!
:partyman:
P.S. Абе ти от кой град си? Може и на лични да ми кажеш. Не ям хора. :-D
hidrazin - майстор
Ще ме извинявате ама ще допълня в нов пост. Другия стана много дълъг и няма да е съвсем тематично свързан.
Сега тези контакти и щепсели ги водят монофазни усилени.
Изображение
По време оно (татово) ги водеха двуфазни. Поне така пишеше по учебниците.
fikata - майстор
По време оно (татово) ги водеха двуфазни. Поне така пишеше по учебниците.
От чисто любопитство бих желал да получа доказателство,че те са се водили "двуфазни" и в кои учебници е пишело това. :? [/b ]
Щото:
"Двуполюсни и триполюсни с плоски щифтове и допълнителен предпазен щифт /шуко/ за 16А /БДС 3684-59/ и за 25 А/БДС 3683-59/ за потребители,които трябва да се заземят/занулят/
Предпазните щифтове са по дълги и включваният чрез щепсела консуматор най напред се заземява и след се включва към тоководната линия.Щепселите имат улеи за улесняване на правилна съединение."
Това си го пишеше по "татово" време (справка: "Наръчник на електротехника " Клисарови,1969,второ издание стр.817-818.

И тогава и сега ползвайки все още тази контактно -щепселна връзка за двуфазни консуматори ПРЕДИМНО ЕЛЕТРОЖЕНИ се ползват старите трифазни контакти 3+1 като за безопасност от щепсела захранващ двуфазния консуматор се демонтира ненужния тоководещ щифт.
:)
След отпадането на старата белгийска система на ел.захранване не мога да приема ,че авторите на учебниците и даскалите са били тъпи за да преподават,че двупроводната система на захранване/L+N/ е двуфазна.
Последна промяна от fikata на пет сеп 11, 2015 2:43 pm, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
"Електроматериалознание, електрически машини и електрическо осветление с проектиране" Любомир Петков
учебник за техникумите по силнотокова електротехника I и II курс, пето преработено издание 1984г., страница 99 най отдолу
Там са описани силовите щепсели и пишат:
Конструктивно са оформени в две модификации за 3 фази и земя и за 2 фази и земя.
Сори ама сега фотоапаратът не ми е под ръка. Ако толкова държиш ще снимам или ще го мина на скенера.
P.S. Виж сега какво намерих. :-D
https://vikiwat.com/zahranvasch-kabel-s ... -1.8m.html
fikata - майстор
hidrazin =D>
Благодаря ти,че с твоите доказателства удовлетвори любопитството ми.
Искрено вярвам, че ти не вярваш, че монофазното захранване днес у нас 220/230V е двуфазно щом е с два тоководещи проводника.
Въпреки този частен случай много с въздишка си спомнят за нивото на някогашното техническо/електротехническо/ обучение. :)
Иначе за линка ти към търговската фирма не е изненада. Не са само те, които
довчера били едни, пък днес решили,че техното поприще вече е търговията с електротехнически изделия без елементарни познания от електротехнически термини и наименования...
Всъщност това е широка тема за голямата област от техниката.
Нещо като дали е "щепсъл" или "щепсел" или дали е "инбус" или "имбус"
:drinkers:
emil679 - специалист
fikata написа:
Не са само те, които довчера били едни, пък днес решили,че тяхното поприще вече е търговията с електротехнически изделия без елементарни познания от електротехнически термини и наименования...
Всъщност това е широка тема за голямата област от техниката.
Нещо като дали е "щепсъл" или "щепсел" или дали е "инбус" или "имбус"
Тук съм напълно съгласен , а Vikiwat са ярки представители на неграмотните търговци на електротехнически изделия :
https://vikiwat.com/zaschita-pri-tokovi ... hnika.html -Защита при токови удари SONO WP230-W и това е само един пример от тяхната гама с бисери в електротехническите термини . :lol:
Питах ги дали знаят, какво е токов удар и какво е защита срещу токов удар . Те ми отговориха следното :
"Тук сме изпуснали да отговорим.........Въпросният пост е взел името на СЕО заглавието и е на жаргон. Тези изрази ги използваме заради гугъл и различните търсения ,.................. вие май не разбирате за какво ви говорим или просто сте решили да се заяждате ?!?" :toimonster:
Последна промяна от emil679 на нед сеп 13, 2015 4:12 pm, променено общо 1 път.
Kirilpm - специалист
Ако печката е стандартната комбинация 2 ел котлона голям и малък и 2 газови + фурна с два нагревателя,вретено за пиле и вентилатор безгрижно си работи на 16А грозен български щепсел и няма да го стопи никога,понеже за разлика от красивите,този тип са направени да работят.Ако е с консумация над 4КВ,което силно ме съмнява мисли за твърда връзка,понеже тея бакелитовите щепсели в комплект с контакта за открит монтаж ми идват твърде грозни дори и на мен :lol: А все пак печката не я местиш от стая в стая.
fox_vt - майстор
Голям и малък котлон и два нагревателя за фурна и мислиш че няма да надхвърли 16А =D> Нали си наясно че 16А са малко над 3,5 кв и то при 230 волта.Само нагревателите на фурната са минимум по 1600 вата единия и само това ще понесе шукото.Това не ти е раховец или мини печка.Разбира се в повечето време пчеката надали ще работи на максимум,доста такива съм виждал,но пък гафовете стават по празници и т н при яко готвене.
hidrazin - майстор
fox_vt написа:
Голям и малък котлон и два нагревателя за фурна и мислиш че няма да надхвърли 16А ...
+1 Ето например горен нагревател за WHIRLPOOL - обща мощност 3900W.
Добави и един долен към 1200W та само фурната надхвърли 5kW.
Горен нагревател за готварска печка Whirlpool - 1450W + 2450W
Като добавим и две плочи - голяма 2kW и малка 1kW, Вече надскочихме едни 8kW !!!
Разбира се както каза и fox_vt едва ли някога ще работи на пълната си мощност.
Но пък фурна на макс и един котлон е напълно реално. Ама това пак са си далеч над заветните 16А.
Освен това има и по-маломощни печки. Например един нагревател за фурна с вентилатор си е 2kW и нагоре.
Заден нагревател за готварска печка с вентилатор - 2600W 230V
Пък тези печки с вентилатор имат и горен нагревател за запичане.
Да добавим и една плоча.... Абе бая си става.

Тема "Поставяне на захранващ кабел на ел.печка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: