• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
KaL - напреднал
Мисля, че днес стигнахме до корена на проблема. Целите прозорци бяха в конденз от външната страна, който се стичаше надолу по терасата и образуваше малки локви по горната част на терасата (която е хидроизолирана). Но понеже все още не сме сложили первази на па прозорците, най-вероятно конденза се стича надолу и влиза между дограмата и фибрана (където е обръщането). Понеделник ще поръчам первазите и след като се поставят и се силиконира плътно се надявам да се отстрани проблема.
Фитилчо - майстор
Магнезиевите плоскости също са причина ! Поинтересувах се ...

Кой те посъветва за тея решения? :? особено пък плоският покрив е такъв таралеж в гащите, ама ще го разбереш в последствие
KaL - напреднал
Фитилчо написа:
Магнезиевите плоскости също са причина ! Поинтересувах се ...

Кой те посъветва за тея решения? :? особено пък плоският покрив е такъв таралеж в гащите, ама ще го разбереш в последствие
Ако магнезиевите плоскости бяха причина, щеше да има конденз и по горния борд над прозорците. Иначе покрива не е плосък, има си наклон назад и там се оттича водата. Само изглежда плосък заради борда около къщата.
KaL - напреднал
Чудя се, нормално ли е по стъклопакета да се образува конденз от външната страна всяка вечер? Стъклопакета е троен с Кa стъкла и Energy. Човека, който ми поставя дограмата ми каза, че било нормално, понеже вътре в къщата е по-топло а вън е студено и влажно, но не съм сигурен дали това е нормално. Вече съм сигурен поне, че конденза, който се получава по прозорците всяка вечер води до мокрите петна по фасадата.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Човекът който ти поставя дограмата е и**** :-) Влагата кондензира по най-студената повъхност. Сиреч точно обратна връзка.
Ако да можеш да спреш да се шашкаш и да изчакаш да изсъхнат замазки и мазилки. Сложи первазите. Дишай
KaL - напреднал
n_a написа:
Човекът който ти поставя дограмата е и**** :-) Влагата кондензира по най-студената повъхност. Сиреч точно обратна връзка.
Ако да можеш да спреш да се шашкаш и да изчакаш да изсъхнат замазки и мазилки. Сложи первазите. Дишай
Важното е, че не е дефект на стъклопакета.. Четох на няколко места, че било нормално:
http://nikiforova-mn.com/?page_id=428

Надявам се, че като сложа первазите всичко ще си дойде на мястото.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Няма никаква логика а е дефект на стъклопакета
KaL - напреднал
n_a написа:
Няма никаква логика а е дефект на стъклопакета
Да не са монтирали стъклопакетите наобратно? :?

Ето и още един линк, където обясняват явлението:
http://dogramata.bg/page.php?n=171439
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Този линк - в кошчето. Изключително опростено. Не върши работа
За обратно сложения стъклопакет. олкова рядко явление, че е в графата тематичен фолклор
Конденз и точка на оросяване е изчислима материя. При обитаема сграда, външен конденз по стъклата - не те вълнува. Все още не е обитаема, може. Защо Още Нямаш Первази?
stivemaster - майстор
Абе доста смешни коментари изчетох и в тази тема.Първия - "абе оставете тез метални конструкции и мятайте туФлите".Еми, кво да каже човек, дето знае само 2.Нали трябва да знаеш, както се казва и 2 и 200 ,за да можеш да решиш проблем, с няколко коренно различни технологии.А като си чувал само за една..... тогава квото знаеш това.
Втория коментар, е от вида - абе не зам кво е това магнезиев панел или варовиков панел ама ще коментирам.Пък то , магнезиевия панел се различава коренно ,от какъвто и да е подобен материал, широко разпространен по магазините.
Да не говорим, че има наистина опити с въпроси за уточнения, към автора на темата ,но не и обстойни отговори, от негова страна.Защото без да е изяснена цялата картинка, кви гадания очаква като съвет.
Накрая и малко съвети към самия него, които разбира се не бива да приема с неприязън, а да ги свърже с грешките, които е допуснал.
А именно, когато реши да строиш колега - Кал, що не отиде да видиш такава сграда ?После такава, ама проектирана от този проектант ?Да намериш техник, който да е правил такава къща ,с който можеш да поговориш за "подводните камъни". Надявам се разбираш, че този проктант, ако отиде на лекар с неговата квалификационна степен, аня най вероятно ще го убие ?
За мен някой, трябваше да ти помогне с концепцията за къщата - щото тя е неиздържана технологично и отговорността затова е твоя.
В кратце мисълта ми е, че с метална конструкция се правят най големите и отговорни сгради в света от повече от 135 години ( пример от 1902г ) така че довода, че не била затова, няма да го квалифицирам.Проблема обаче е в това, как конструкцията ще бъде защитена от влияния, така че да не се проявяват недостатъците и.Тогава човек, който не си е купил дипломата и проектира сграда, не би допуснал изобщо да се споменава, термопанел 4см нито пък стиропор 5см.Щеше да заложи за изчистена форма, без псевдо тераса ,еркери, бордове свързани перголи и др елементи, които компрометират както визуално, така и технологично пък и откъм енергоефективност и трайност сградата.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Проблем с конденз по фасада на къща с метална конструкция" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: