Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Nimi - специалист
Клапана за високо налягане служи за защита при загряване на водата. Случая с високо налягане в мрежата.. е изключение от правилото.
Много се радвам, че го слагат и, че моя е изправен. Миналата седмица термостата си замина и ако не беше той сигурно щяхме да обединим апартаментите на етажа. В бойлера беше останала само пара! Брррр.. като се сетя ми се изправят косите и сега. А разтоварването на парата няма как да стане по друг начин освен от чешмата.
Та обмислям варианта да дублирам клапана някъде по мрежата на топлата вода.. яко се наплаших! Не виждам вариант да сложа втори термостат.. освен за целта да преработя индикатора за температурата :? Не съм се заглеждал как взема информация за температурата обаче.

Бойлера явно е като на hidrazin.. неръждавейка с истински фланец.

sinfon спомена бойлерите дето са тип тенджера под налягане.. фланеца е предвиден да избие при критично налягане. Най ме дразнят, че като се напълни с варовик го изхвърляш. Зависи и каква е водата де... тук такива байлерчета се броят за консуматив :lol: Иначе как да ви накарат да си купите нов след като можете само да смените елементите по ел. веригата. Сменяш 3 елемента и имаш нов бойлер ;-) Казвам 3 защото занапред ще сменям и термостата заедно с нагревателя и анодната защита... дупе гащи пази :roll:
hidrazin - майстор
Nimi написа:
...Миналата седмица термостата си замина ...
Чакай малко бре, ами термозащитата?
:partyman:
Nimi - специалист
Термозащитата - вградена в термостата. А и бойлера беше на 2-ра степен - 1kW.. не виждам как би сработила.

Та.. нищо не сработи в крайна сметка :x Да не ви се случва!
ZMeyGorianin - майстор
Nimi написа:
елемента и имаш нов бойлер ;-) Казвам 3 защото занапред ще сменям и термостата заедно с нагревателя и анодната защита... дупе гащи пази :roll:
Когато отворих моя 20 годишен Елдом-ски бойлер заради изгорял нагревател, след незнайно колко години от последното чистене , очаквах да е натряскан с варовик. Не, че нямаше, но беше под половин кофа. Нагревателя и той не беше на "сталагмит", както предния път /може да е омекнала водата във Варна/.
От анодната защита беше останал само един тел. Какво ми направи впечатление - до височината на анода по корпуса отвътре нямаше и грам следа от корозия и накипи /от вътре е емайлиран/. Нагоре обаче си имаше корозивни язви.
Демек - защитата работи само около себе си.
hidrazin - майстор
Nimi написа:
А и бойлера беше на 2-ра степен - 1kW.. не виждам как би сработила.
Това няма никакво значение. Термозщитата не я интересува колко киловата е нагревателя а само температурата.
Явно е била прецакана и тя.
:partyman:
PCL82 - майстор
И все пак има как да стане. В основата винаги е мърлящина.

Бойлено табло-цамо фазата залепнала. Пробил нагревател съчетан с метални тръби, термостат и защитата еднополюсни и свързани към нулата макар съвсем изправни, предпазният клапан задръстен с варовик. Бойлерът си грее фаза-нагревател-вода-корпус. Завира и Бум...
fox_vt - майстор
Всички тия неща ако се случат наведнъж по скоро земята да се завърти наобратно :lol: Инак не фазата ще залепне а по скоро нулата ще отпадне.
iliya_i - майстор
fox_vt написа:
Всички тия неща ако се случат наведнъж по скоро земята да се завърти наобратно :lol: Инак не фазата ще залепне а по скоро нулата ще отпадне.
Срещат се хора, които махат термозащитата, щото излкючва. Не си дават сметка, че това се дължи на повреда в работния термостат. Чудят се как да елиминират предпазния вентил, защото тая гадина има нахалството да капе. После показват резултатите на сътвореното от тях по телевизиите. Добре е, че тези не са много и се случва само през 1-2 години.
sinfon - специалист
iliya_i написа:
Срещат се хора, които махат термозащитата, щото излкючва.
Много по-лесно е да намалиш термостата? :?
iliya_i - майстор
sinfon написа:
iliya_i написа:
Срещат се хора, които махат термозащитата, щото излкючва.
Много по-лесно е да намалиш термостата? :?
А ако термостата е повреден и не изключва, ко шъ праим тогаз :?: Що да не махнем туй гандото дето изключва постоянно и се налага всеки ден да го включваме ръчно :callsign:

Тема "Може ли да гръмне бойлер докато е спрян ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: