Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fox_vt - майстор
На една фадрома попаднах на 100 А реле със кабелни обувки. Но са малко по широки и се вадят със клещи. То всички силови релета по колите са със обикновени за оперативната и по широки за силовата част. Та не е проблема във обувките като изпълнение а като материали. Тука продават готови 20 см кабелчета за бойлери със силиконов кабел и изолирани обувки със квадратна форма. Проточния бойлер е със такива за сега държат, товара е 3,5 кв.
Да си дам и аз моите пет стинки по темата. Според мен влагата, редуващи се цикли топло студено са причина за отслабване на натиска на клемата към пластината и от там започва оня необратим лавинообразен процес водещ до изгаряне.

Твърде е възможно натрупан варовик да повиши температурата на клемите и да ускори процеса. Все пак никой производител не гарантира запазване на параметрите при превишаване на определена температура.
Chefo77 - майстор
Пак намерихте за какво да се скарате :)
Явно проблемът е в калпавите връзки, както казаха няколко колеги тук. Засега няма да го пипам, но мисля да си кербовам един комплект кабели с дебели кабелни обувки и да пробвам следващия път. Сега засега нямам никакво намерение да го отварям зорлем - ще го затворя и ще стане някой фал след месец, само ще ме е яд :) Няма и да го сменям (Пламски), защото се опасявам че новият няма да има по-дълъг живот. Ей-на, тъщата 3 пъти сменят бойлер, откакто ние използваме този. А при нас се използва МНОГО.
Не съм убеден, че има толкова много котлен камък вътре. Както писах по-горе - по моята логика или ще се промени времето за загряване, или ще намалее произведената топла вода. И двете не са налице.
Гена, кое не пасва, че е занулен и през ДТЗ?
zdravcho - специалист
С хубави кабели, хубави обувки, добре кербовани и хубави пластини няма да има проблем. Аз лично имам едно мое си съмнение, че от многократното прегряване + почистване с шкурка, има вероятност контактните пластини на нагревателя да са в лошо състояние, което въпреки поставянето на хубави обувки ще е предпоставка пак за греене. Чефо, ясно че не ти се занимава със смяна на нагревателя, ама качи поне едни снимки на изводите на нагревателя, да ги видим на какво дередже са. Да не става само да преливаш от пусто в празно.
:partyman:

Тема "Бойлерът ми гори кабелчетата на нагревателя" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: