На една фадрома попаднах на 100 А реле със кабелни обувки. Но са малко по широки и се вадят със клещи. То всички силови релета по колите са със обикновени за оперативната и по широки за силовата част. Та не е проблема във обувките като изпълнение а като материали. Тука продават готови 20 см кабелчета за бойлери със силиконов кабел и изолирани обувки със квадратна форма. Проточния бойлер е със такива за сега държат, товара е 3,5 кв.
Да си дам и аз моите пет стинки по темата. Според мен влагата, редуващи се цикли топло студено са причина за отслабване на натиска на клемата към пластината и от там започва оня необратим лавинообразен процес водещ до изгаряне.
Твърде е възможно натрупан варовик да повиши температурата на клемите и да ускори процеса. Все пак никой производител не гарантира запазване на параметрите при превишаване на определена температура.
Да си дам и аз моите пет стинки по темата. Според мен влагата, редуващи се цикли топло студено са причина за отслабване на натиска на клемата към пластината и от там започва оня необратим лавинообразен процес водещ до изгаряне.
Твърде е възможно натрупан варовик да повиши температурата на клемите и да ускори процеса. Все пак никой производител не гарантира запазване на параметрите при превишаване на определена температура.