Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nikolov333 - майстор
Точно така..правилно си разбрал. Освен това соленоида се поляризира с постоянно напрежение от 6 до 20V по спомени..т.е.можеш да ползваш батерия от 9V или да му подадеш моментно напрежение от 12V акумулатор и ще можеш да го отваряш и затваряш дистанционно, дори да нямаш ток в момента, например през някакъв двупосочен пуш бутон, като тези за електрическите стъкла на автомобилите.. разбира се има и вариант за ръчно отваряне и затваряне, ако имаш удобен достъп до крана.
Virtex - майстор
nikolov333 написа:
Ей тоя мембранен кран със соленоид, го взех за аварийно спиране на водата...
Може ли информация от къде е взет този кран ? Че google нещо ми е сърдит днес...
nikolov333 - майстор
В интернет и аз не го намерих из нашите сайтове. Поне с надписа който е върху соленоида не стана. Купих го от един магазин за поливна техника в нашия провинциален град. Даже и не помня колко струваше, но ми се върти цена по спомени до 35-40 лв. Мисля, че не е проблем да се намери, ако се свържеш с някой от сайтовете за поливна техника или някой представител на Cepex.
П.П. Май го намерих. https://agrocomers.com/elektromagniten- ... uct59.htmlИначе принципа му на работа е такъв..
Прикачен файл:
Bermad-open-closed.png
Bermad-open-closed.png (100.89 KиБ) Видяна 746 пъти
Последна промяна от nikolov333 на пон фев 19, 2018 2:09 pm, променено общо 3 пъти.

Тема "Автоматично включване на електрически уред при пускане на водата??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: