• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Руди - майстор
Има си стандарт за натоварването от сняг:
http://www.bds-bg.org/images/upload/Nac ... 1-3-NA.pdf
Накрая има таблица (стр.9) и карта (стр.10) за отчитане на натоварването.
Примерно за Пловдив 1.16 kN (118 кг) на квадратен метър, за Варна 1.11 kN (113 кг).
Данните са статистически и са за 50 годишен период.
Ако правиш нещо с 5 години живот - може да се намали
наполовина (табличката на стр.8).

Трябва да се има предвид, че в нашите ширини, където сутринта вали сняг,
следобед се топи, нощес замръзва и пак вали, се получава много по-тежка
снежна покривка, отколкото в скандинавските страни например, където
температурите през зимата денонощно са отрицателни.
Пример:
1 метър сух пухкав сняг тежи 100 кг на квадрат,
20 см лед тежи 180 кг на квадрат.
vasikata - специалист
И моя покрив ще бъде с наклон около 12 гадуса. И Аз търсих какво може да понесе такъв малък наклон, от керемидите само Тондач Венера я дават за такива наклони. Лошото е че е по-скъпа от другите. От ламарините ми харесва варианта на фалцов покрив ако е направен от хора които рабират.
За мен съм избрал да сложа термопанел. Като цена е идеален, ще го поръчам с точна дължина и по ската няма да има застъпваня, конструкцията за покрива е значително по-проста, може и метална, не се слагат ламперии, двоини скари, мембрани и други дребни неща за които повечето маистори не знаят или не им се занимава. Малко е по-сложен монтажа на олука, и са доста грозни снегозадържащите елементи, поне според мен. Хубавото е че фирмите които продават панели имат готови профили за всичко.
Повечето хора не харесват термопанел на къща, но според мен плюсовете са повече, особено като имаш и малък наклон. Има и пнели имитиращ керемиди.
Фитилчо - майстор
Сложи снегозадържане от фалцова ламарина, ако този ти грознее

Изображение
Вадим Владимиров - специалист
Това на снимката си е снегозадържане за фалцов покрив!
vasikata написа:
И моя покрив ще бъде с наклон около 12 гадуса. И Аз търсих какво може да понесе такъв малък наклон, от керемидите само Тондач Венера я дават за такива наклони. Лошото е че е по-скъпа от другите. От ламарините ми харесва варианта на фалцов покрив ако е направен от хора които рабират.
За мен съм избрал да сложа термопанел. Като цена е идеален, ще го поръчам с точна дължина и по ската няма да има застъпваня, конструкцията за покрива е значително по-проста, може и метална, не се слагат ламперии, двоини скари, мембрани и други дребни неща за които повечето маистори не знаят или не им се занимава. Малко е по-сложен монтажа на олука, и са доста грозни снегозадържащите елементи, поне според мен. Хубавото е че фирмите които продават панели имат готови профили за всичко.
Повечето хора не харесват термопанел на къща, но според мен плюсовете са повече, особено като имаш и малък наклон. Има и пнели имитиращ керемиди.
Покажи ми комин, обшит в термопанел Аз ще ти покажа обшит комин в LT-ламарина.
шоп - майстор
Като стана въпрос за снегозадържане... тук всеки има собствено виждане. На мен лично много ми грознеят плоските 2 метрови снегозадържаня използвани при металните керемиди.

Въпрос на вкус и поглед.

Лично дадох над 600-700 лв за снегозадържане на метални керемиди от типа използван при битумните керемиди, но специално разработен за метални керемиди.

П.П. Иначе фалцова обшивка за мен е номер 1 Жалко, че на жената не и допадна като визия:-(
Здравейте.
Тук никой не предложи фалцов покрив.
Последна промяна от vlmladenov на чет окт 05, 2017 12:12 am, променено общо 1 път.
Здравейте.
Тук никой не предложи фалцов покрив.
Фитилчо - майстор
шоп написа:

Лично дадох ...

Дай да видим как си решил този проблем,че и мен ме дразни снегозадържането.

Иначе Вадиме, това снегозадържане отдолу е сгънато на 90 градуса и става без проблем и на метални керемиди :razz:

Изображение

Ето и още :

Изображение
Колко ли пъти си погледнал над керемидите какво има, минавайки покрай сградата?
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10

Тема "Нов Покрив 11°" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: