• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 12
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Когато игличката е по навътре, във вентила, не само трудно ще измерите, но и помпенето ще е проблемно. Затова може да се опита по този начин. При мен работи от 30 години.
https://photos.app.goo.gl/XDCjhBKK18FJHsnm8
Трудно се намират вече такива. От БМВ и Мерцедес не стават. Само от Жигула или Москвич.
Тая не се продава, щото е от на тати Ижето.
saraneron - специалист
пет окт 26, 2018 11:34 amТрифон П.Трифонов написа:
Когато игличката е по навътре, във вентила, не само трудно ще измерите, но и помпенето ще е проблемно. Затова може да се опита по този начин. При мен работи от 30 години.
https://photos.app.goo.gl/XDCjhBKK18FJHsnm8
Трудно се намират вече такива. От БМВ и Мерцедес не стават. Само от Жигула или Москвич.
Тая не се продава, щото е от на тати Ижето.
+1 .Бях забравил за тази опция.И тати имавше иже. :partyman:
iliana - специалист
Явно вентила изпуска
Сложих сапунена вода върху него
Надува балон
Според майстора,ако изпуска само отгоре вентила,като завия капачката,трябвало да не изпуска- капапката трябвало да го държи
Това дали е така,вече изобщо не му вярвам
шоп - майстор
Зависи от капачката. Има метални капачки, които са с гумен уплътнител. Те държат.
Има и пласмасови, които са само за декорация.
За тях трябва да им изрежеш уплътнение да кажем от вътрешна велосиперна гума. Със замба е най-лесно.
съб окт 27, 2018 10:33 amiliana написа:
Явно вентила изпуска
Сложих сапунена вода върху него
Надува балон
Според майстора,ако изпуска само отгоре вентила,като завия капачката,трябвало да не изпуска- капапката трябвало да го държи
Това дали е така,вече изобщо не му вярвам
Бе тос майстор не знае ли, че игличките се сменят. Стотинки струва. Имам една шепа в гаража, ама златна ше стане до Пловдив.
iliana, бегом собственокрачно до най близката гумаджийница да си купиш една игличка.
Направи си устата и за капачка с врътка /метална е/ или инструмент за иглички и можеш да си я смениш сама.
Помпиш, проверяваш и дано и вентила не е за смяна, ама и той не се сменя много трудно.
Трябва да се свали от тръбата РС, да се разглоби и тъй.
Вече е ясно къде е бил проблема.
iliana - специалист
То проблемът е че трябва да дойде тоя майстор
Иска дистанционно да реши проблема
То аз ако можех да я свърша сама тая работа,щях ли да го викам
С каво се развива тая игличка
Щото тя е навътре в едно ксто резба на която се навива капачката
съб окт 27, 2018 1:43 pmiliana написа:
То проблемът е че трябва да дойде тоя майстор
Иска дистанционно да реши проблема
Ми туй, за игличката, можеш. Както написах в предното мнение. Може и да не е на бегом де.
После ще си много доволна. Гумаджиите ще те гледат и уважение ще се чете в очите им...
шоп - майстор
съб окт 27, 2018 1:43 pmiliana написа:

Можеш и сама!
И колегата пожарникар Трифон ти каза, че всеки гумаджия ще ти помогне с метална капачка или със специална мини отвертка с която може да отвиеш и завиеш игличка. Но както и да е.

Още един лесен съвет от мен.

Досега не го споделях, защото според мен е краен, но върши работа.
Напомпваш РС до необходимото налягане. Взимаш един САПУН и яко втриваш сапун във вентила. Запечатва на 100%

Успехи;-)

П.П. сапуна лесно се отстранява с игла или карфица.
съб окт 27, 2018 2:02 pmшоп написа:
...
Напомпваш РС до необходимото налягане. Взимаш един САПУН и яко втриваш сапун във вентила. Запечатва на 100%

П.П. сапуна лесно се отстранява с игла или карфица.
Тва го бях забрайл. Ма яко си ритал топка и ти.
шоп - майстор
съб окт 27, 2018 2:11 pmТрифон П.Трифонов написа:

Тва го бях забрайл. Ма яко си ритал топка и ти.
:-D че, кое момче набор 60те-70те или дори 80 те години на миналия век не е ритало? То тогава нямаше смартфони, таблети и лаптопи.
Със сапун лекувах и гумите на велосипедите, а после и на мотопедите и моторите. Че и дори игличките на москвича оправях така. Абе немотия...да няма една игличка откъде да намериш или едно черевце...
Ама бе весело... :supz:

Сетих се и нещо друго по темата. То металните капачки за вентили изчезнаха, но вече колите нали са без резервни гуми. Във всеки комплект с компресор и пяна има и пласмасово ключе за демонтаж на игличка. Дамата дори може да има такъв комплект в колата и да не знае.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 12

Тема "Разшерителен съд ,налягане?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: