• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 11
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
чет ное 15, 2018 2:22 pmТрифон П.Трифонов написа:
чет ное 15, 2018 12:58 pmhaskovo666 написа:
...
Аз съм я виждал-логично :-D от Хасково съм. Преди време бях питал точно тук за тези горелки и специалистите ме посъветваха да ида и да я видя. Това и направих.Мога да гарантирам,че гори слънчогледов пелет,автоматично запалване, авт.почистване и т.нКазаха ми и други неща,но просто не съм чак толкова наясно с нещата. Но го видях с очите си. Сега, за да не бъда отлъчен от сайта, ще спра дотук.Моите наблюдения са,че ако някой пита за нещо по-различно от грейко бива моментално нападан.това не е специализиран форум на горнооряховските горелки,нали?ако е така-казвайте ги тези работи, да знаем.
Да уточня- не съм си купил горелка макар че питах именно за тази.Първо трябва да вложа малко парички в изолация и комин и тогава да мисля за топлото.
Такааааа, дай координати, в Хасково, че и аз да я видя!
После ши я възхвалявами двамата, ако си заслужава.
Ако са скатаеш, по това предложение....напрао си отлъчен.
Сега и ако дам адреса на фирмата, директно ще ме отлъчите.
Чукни в гугъл и той ще те ориентира,къде да ги намериш. Повтарям,че все още не съм ползвател на тази горелка. Като я взема,ако я взема -ще ти дам моите координати да я видиш, но на пролет идната година ще започвам отоплението.
чет ное 15, 2018 2:32 pmhaskovo666 написа:
...
Чукни в гугъл и той ще те ориентира,къде да ги намериш. Повтарям,че все още не съм ползвател на тази горелка. Като я взема,ако я взема -ще ти дам моите координати да я видиш, но на пролет идната година ще започвам отоплението.
Мажеш нещо.
Видял си я на живо. Дай координати и аз да я видя, на живо! На ЛС, естествено.
Фирмата е ясна, а в предни мнения не си се свенил да я полагаш тука.
viewtopic.php?f=10&t=59973&start=20
Дай да видя или пиши, след като си монтираш Грейко!
чет ное 15, 2018 2:37 pmТрифон П.Трифонов написа:
чет ное 15, 2018 2:32 pmhaskovo666 написа:
...
Мажеш нещо.
Видял си я на живо. Дай координати и аз да я видя, на живо! На ЛС, естествено.
Фирмата е ясна, а в предни мнения не си се свенил да я полагаш тука.
viewtopic.php?f=10&t=59973&start=20
Дай да видя или пиши, след като си монтираш Грейко!
Стига вече .
Човек да не каже нещо по -различно от обичайното в този форум.
Убивате желанието на човек да изкаже мнение.
В Хасково има още производители на горелки,не са само тези.
Провери си личните, имаш координати
чет ное 15, 2018 2:43 pmhaskovo666 написа:
...
Стига вече .
Имам право да се съмнявам.
Видях си личните, ще се възползвам, но не съм никак обнадежден.Много е вероятно да срещна теб, без да го знам.

Всъщност, що ли ми пука- всеки има право да се съмнява, да предлага, да работи,диша....
Само търговската подлост ме дразни, ама може пък да бъркам- кой знае.
чет ное 15, 2018 3:17 pmТрифон П.Трифонов написа:
чет ное 15, 2018 2:43 pmhaskovo666 написа:
...
Стига вече .
Имам право да се съмнявам.
Видях си личните, ще се възползвам, но не съм никак обнадежден.Много е вероятно да срещна теб, без да го знам.

Всъщност, що ли ми пука- всеки има право да се съмнява, да предлага, да работи,диша....
Само търговската подлост ме дразни, ама може пък да бъркам- кой знае.
Човек, не се вкарвай във филми.
Човекът пита и аз отговарям
Виждал съм и горелката на симпекс и ератовската и те са от Хасково
И какво???
И за тях ли работя???
Моля те!
Не смятам изобщо да продължавам да коментирам
kalin72 - майстор
Абе каква е тази мнителност?? Смятате, че всеки е търговец - ОК, какъв е проблема да си рекламира стоката??? Смятате, че тук не му е мястото - ми на мен не ми пречи, пък нека собствениците на форума контактнат търговеца, да им плаща за реклама...
Какво толкова, че някой предложил нещо си....
чет ное 15, 2018 4:28 pmkalin72 написа:
Абе каква е тази мнителност?? Смятате, че всеки е търговец - ОК, какъв е проблема да си рекламира стоката??? Смятате, че тук не му е мястото - ми на мен не ми пречи, пък нека собствениците на форума контактнат търговеца, да им плаща за реклама...
Какво толкова, че някой предложил нещо си....
Калине, искам да я видим в действие.
Що са само приказки? Нека има, ама да не е само за едната пара, а да има и нещо насреща.
Като си купувах горелката, четене имаше, клипове, информация бол.
Турих парите у жоба, газ на колата, директно у инсталатора. Бяхми са чували само. Намерих го от раз, без да му знам адреса и прао у котелното.
Клечахме, ортувахме, писна ми и си получих фактурата.
Дека са тия, дека ги не видим?
filmatoplo - майстор
Няма лоши горелки -всяка си върши работата за което е произведена тоест за горивото си , всяка горелка иска прилично експлоатиране и полагащите и се грижи :wink: -случва се всяка от горелките да се повреди съвсем нормално за такъв уред -който е подложен на температури и тонове гориво .Друго какво -гледате коя горелка отговаря на вашите изисквания и възможности и си избирате -кой да ви я монтира и сервизира .
andy_forresite - майстор
Лоши са когато очакванията и реалността се разминат с много и когато безпроблемността и справянето с еди какво си гориво се оказва, че е само на приказки, с които някой е бил омаян. И в тази тема ще кажа ... виждам че има посещаемост от "гости" ... грейко не е най-добрата горелка с гориво дървесни пелети. С такива е просто една от многото горелки на пазара. Нищо отличително. Пелетите от слънчогледови и фъстъчени боклуци обаче са проблемно гориво за много горелки. Разни бъркалки, компресори за продухване или допълнителни вентилатори за чистене на пепеляка, разпробиване на отвори в горивната скара и т.н. не винаги помагат. За да не се разочарова клиента, преди да закупи който е да е продукт, първо трябва да се увери във възможностите му. Най-добре с горивото, което има възможност да си набавя. На практика само няколко човека от форума знаят силните и слабите страни на повечето продаващи се в България горелки - занимаващите се с монтаж на пелетни съоръжения, свързване на тръби по някаква схема с фитинги, полагане на подови отопления т.н. Когато те печелят от не най-добрия продукт, няма никаква икономическа причина да спират да хвалят точно него, така че отваряйте си очите и не вярвайте на всичко чуто. Продавачът е там за да ви продаде. Лошо няма да чуете от него. Все някъде обаче чутото и доверието трябва да се припокрият. Закъде сме без да си имаме доверие :?: Питайте за интересуващия ви продукт и слушайте какво ви се отговаря със свалени розови очила.
Ако не се лъжа светло синята горелка е свищовска, натурелолизирана и гореше слънчогледови с мъркане на ловждийско куче пред камината докато английския лорд го гали по главата.
Жако - специалист
чет ное 15, 2018 12:58 pmhaskovo666 написа:
ср ное 14, 2018 10:25 pmЖако написа:
съб ное 10, 2018 10:07 amandy_forresite написа:
Нищо нямам да пипам. Само дадох препоръка какво да направи за да стане по-ефективно.
Е, вентилатор имам и у нас. На трета след 30 минути само на нея, отивам при кюнеца след първото коляно след фукса, подпирам си дланта и мога да стоя така докато ми омекнат шенкелите от стоене. При него на първа със зареждане 2 секунди не можех да пипна кюнците. Специално гледах колкото пелети идват от гл. т. да не би да е прекалил с подаването за първа, но не е. Пристигат по шнека като при мен, не видях разлика.
Колкото да квадратите, много пъти виждам и чувам топля 200 квадрата или 220 на 2 етажа по 100-110. Има гараж, който не се отоплява - около 25-30 квадрата; по стълбището още малко ще си видиш пушека от устата, толкова е топло. Иначе има 5 глидера и се броят за радиатор. Няма и да стопли с тях това, ама карай. Греят се 3-4 стаи - една 25 кв дневна с кухня, една спалня 13-14 квадрата, някаква друга 12 и т.н. Чете някой с 3-4 стаи на един етаж в "р-д на пелети" как се отоплява двойно повече площ със същия или по-нисък разход и започва да търси несъществуващи проблеми. Почва да пита как да си настрои горелката или как да си превърже тръбите на "парното", че да стане по-икономично. Отделно доста хора имат климатици и ги ползват. Пролетта заявяват 2-3 тона изгорени пелети и може би някои с по 5-6 тона ще започнат да си мислят как по дяволите другите постигат това, какво не е наред при мен. Ами всичко е наред, просто някои не са съвсем честни. Няма смисъл да говорим за това, темата е за друго. На мен ми е любопитно какво ще избере питащия. Дали няма да е Bosch pellet brenn 2000.
Колебая се още между една Хасковска фирма ,,Ай Джи Груп" горелката е МУДЛАР, и другата на която съм се спрял е ГРЕЙКО.
ТА следващия ми въпрос към форома ще е какво знаете за тази горелка.
Аз съм я виждал-логично :-D от Хасково съм. Преди време бях питал точно тук за тези горелки и специалистите ме посъветваха да ида и да я видя. Това и направих.Мога да гарантирам,че гори слънчогледов пелет,автоматично запалване, авт.почистване и т.нКазаха ми и други неща,но просто не съм чак толкова наясно с нещата. Но го видях с очите си. Сега, за да не бъда отлъчен от сайта, ще спра дотук.Моите наблюдения са,че ако някой пита за нещо по-различно от грейко бива моментално нападан.това не е специализиран форум на горнооряховските горелки,нали?ако е така-казвайте ги тези работи, да знаем.
Да уточня- не съм си купил горелка макар че питах именно за тази.Първо трябва да вложа малко парички в изолация и комин и тогава да мисля за топлото.
Зравей ако знаеш нещо повече за тази горелка пиши на лично ако те и е неприятно от остри и необмислени изказвания.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 11

Тема "Кои са най подходящи пeлетни горелки за котелна Бош 24кв." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: