Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
lpoik - специалист
вт юни 09, 2020 12:38 pmsokolov.91 написа:
вт юни 09, 2020 11:05 amlpoik написа:
пон юни 08, 2020 2:31 pmsokolov.91 написа:

Кумима е дебелостенна тръба някаква. Бзех я от вторични заедно с тази вътре за въздуха и скарата за въглищата за 5лв. Къс е малко Кумима, но такова парче имаше. Според мен може и да станат на него тия малките кюнци дето са за пелетарници ф80, защото външно Кумима ми е ф80, вътрешно е ф76. Тръбата вътре за въздуха дето е е пак дебелостенна поцинкована. Вътрешно е ф46. Разрязах я с флекса с дебел диск от ляво и от дясно на доста места по цялата дължина, защото не ми се правеха 100 дупки. И нарочно не я рязах отгоре, а от двете страни, за да не се запушва дупките като пада пепел от въглищата.
Благодаря,като я пробваш пиши как горят дървата или дървените въглища (ако ползваш де) и дали се запушва с пепел вътрешната тръба.Ако е добре и аз да го почвам по твоята схема. :drinkers: :rock: :partyman: :?
Аз я пробвах вече. В дъбови дърва я палих. Гори идеално и равномерно. Не се е палила жарта 1 път дори от мазнината на месото. Мислех да слагам отстрани от вън на тръбата за въздуха някакви клапи за да контролирам горенето ако много се разгори, но няма нужда като че ли. Накрая дървата си изгоряха до пепел. Не съм ги мешал и тн. На другия ден и лиснах 2 кофи вода и стана като нова. Скарата от неръждавейка се изми супер лесно и така. С дървени въглища не съм я пробвал и не знам там как ще са нещата с горенето. С дърва няма ядове.
Чудестно си се справил,само можеш да се радваш.Ще го почвам и моето по доказания от теб метод.Приятни мигове около барбекюто. :drinkers: :rock: :partyman:

Тема "Барбекю от газова бутилка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: