Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
abracadabra - специалист
пон окт 03, 2022 11:11 pmkrasi92 написа:
Със щепсел продават доста бойлери. Според мен при този вариант дтз е задължителна
Но производителя не е написал нищо за ДТЗ или каквото и да е за допълнително монтиране.
Само щепсел и да е пълен когато се включва за първи път.
krasi92 - майстор
Ти си знаеш. Ти ще го ползваш
tzetz009 - специалист
вт окт 04, 2022 7:00 amkozl написа:
пон окт 03, 2022 9:19 pmrulом написа:
Бойлер на контакт !!!
-----вие сериозно ли ?!?!?
Що си стресиран :?
Какво му е стряскащото? Концепцията или контакта?
:) И двете ""Дядо Попе""!!!

1; Концепцията е тотално изродена. Никаква СИГУРНОСТ не предлага производителя с тези щепсАли!?! ( Обръщат ни на индийци, но не сме чак толкова много, че жертвите да са незабележим процент!!! :lol: )

2; Производителите САМО ПРЕДПОЛАГАТ, че ще си купите чисто нов бойлер и ще го включите към ЧИСТО НОВ контакт ( и то след ДТЗ - както беше казано =D> ). И няма да "барате" щепсАла в следващите 5 години, за да не промените проводимостта (измервана в сименси :lol: ) между е-е-едвам контактуващите заземителни пластини!!!

За всички Вас кое е по-важно - гаранцията на един шиб@н електроуред или Вашия живот!!!

Когато зависи само от мен или се иска моя избор гаранцията е изхвърчала през най-близкия прозорец, пада от метър височина и изквичава на умряло!

:partyman: :partyman: :partyman:
i486 - специалист
вт окт 04, 2022 9:07 pmtzetz009 написа:
2; Производителите САМО ПРЕДПОЛАГАТ, че ще си купите чисто нов бойлер и ще го включите към ЧИСТО НОВ контакт ( и то след ДТЗ - както беше казано =D> ). И няма да "барате" щепсАла в следващите 5 години, за да не промените проводимостта (измервана в сименси :lol: ) между е-е-едвам контактуващите заземителни пластини!!!
Да разбирам ли, че ако заземителните пластини изобщо не контактуват то си готов убит от тока? И ако е така, поради какви причини и при какви условия?

В инструкциите аз бих написал "При липса на ДТЗ може да си направите застраховка Живот", с което ще се изостри вниманието на потребителя.
feikot - специалист
В моя случай пък нямаше къде да заземя бойлера и въпреки че е с ДТЗ и трижилна до него, на самия уред нямаше къде да я хвана. И ми е с контакт, на това отгоре смарт. Не виждам проблем.

Прикачен файл

received_470398131806897.jpeg
received_470398131806897.jpeg (109.79 KиБ) Видяна 1230 пъти

Прикачен файл

received_629495135230558.jpeg
received_629495135230558.jpeg (106.98 KиБ) Видяна 1230 пъти

Прикачен файл

received_1216542539195482.jpeg
received_1216542539195482.jpeg (99.47 KиБ) Видяна 1230 пъти
kozl - майстор
вт окт 04, 2022 9:07 pmtzetz009 написа:
вт окт 04, 2022 7:00 amkozl написа:
пон окт 03, 2022 9:19 pmrulом написа:
Бойлер на контакт !!!
-----вие сериозно ли ?!?!?
Що си стресиран :?
Какво му е стряскащото? Концепцията или контакта?
:) И двете ""Дядо Попе""!!!

1; Концепцията е тотално изродена. Никаква СИГУРНОСТ не предлага производителя с тези щепсАли!?! ( Обръщат ни на индийци, но не сме чак толкова много, че жертвите да са незабележим процент!!! :lol: )

За всички Вас кое е по-важно - гаранцията на един шиб@н електроуред или Вашия живот!!!

Когато зависи само от мен или се иска моя избор гаранцията е изхвърчала през най-близкия прозорец, пада от метър височина и изквичава на умряло!
Има логика, но липсва статистика.
Някаква сигурност има в шукото и това трябва да е статистическа показател. Но пък шукото няма никаква защита от размяна на местата фаза/нула. Обаче има и други системи, които са по-надежни. Аз съм се доверил на други контакт/щепсел системи за 2 готварски печки, щото имаше проблеми с "твърдото мислене".
А относно проводимостта на твърдите връзки, може би и тя е в зависимост от качеството на връзките. Моето мнение, а то е повлияно и от логиката и от мнението на други с опит и мисъл по въпроса е, че твърдата връзка е по-сигурна от щепсел + контакт.

Но "Дедо Поп" предпочита теоремите, вместо аксиоми :-D :wink:
kozl - майстор
ср окт 05, 2022 7:46 amfeikot написа:
В моя случай пък нямаше къде да заземя бойлера и въпреки че е с ДТЗ и трижилна до него, на самия уред нямаше къде да я хвана. И ми е с контакт, на това отгоре смарт. Не виждам проблем.
Да и аз скоро се оглеждах в бойлер ТЕСИ за наличности и не забелязах издънка за кабел към короуса. Е и бойлера бе със серпентина и без ел.подгрев, но любопитсвото ми потърси маса към балона.

Изображение

Това ел.нагревателя ли е? Вързан ли е на звезда за трифазен ток?
То ако е така , вероятно 3х1 кВт. А защо има 3 АП-та :? И какво комутират Т защитата и терморегулатора, фаза, нула или контактор?
feikot - специалист
Да, ел нагревателя е, монофазен 3х1 кв. и съм ги вързал всеки на отделно захранване, за да мога да определям мощността с която искам да работи нагревателя. За по-лесно и дуракоустойчиво решение използвах АП, всеки по 6А. Единия 1 киловат, втория 2, третия 3. Реално не са така, първия е 1.1 кв, втория 840 вата, третия около 900 вата, но в общи линии прави сборно 3 кв. Наблюдавам ги през този смарт контакт, като сложих и същия на климатика, само дето за бойлера може да се използва в повече освен да се следи консумация, а да се включва и изключва, таймер,програма кога и как и т.н.
Т защитата входира фаза,през нея отива в регулатора и се връща да захрани ел таблото с предпазителите, като там вече решавам на колко киловата да е.
Нямам намерение да го пускам на пълна мощност, първо че дават 10А на Т регулатора, второ не съм напълно сигурен в контакта и трето, основното е, че смятам да го захранвам с ФВ, като през деня си го пускам на 1 киловат и да си смуче от слънцето, вместо колектор към водната риза.
tzetz009 - специалист
@feikot, тези двете клеми според теб за какво са сложени там! Що не ги резна с ъглошлайфа да не ти пречат на монтажа?! Аз лично бих вързал по една жълто-зелена жица там "против уроки" :lol: !!!
Прикачен файл:
received_629495135230558 2.jpeg
received_629495135230558 2.jpeg (89.24 KиБ) Видяна 1150 пъти
:partyman: :partyman: :partyman:
kozl - майстор
Тези клеми не са от основно значене. Трябва стабилна връзка към металния балон на бойлера.

Тема "Захранване на бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: