Много интересна и все по-често дискутирана тема.
Baлepu - специалист
Развивал се мухъл между картона и стената.
ivanovbg - майстор
Ако е апартамент на външните стени сложи фибран и отгоре по добре измажи с мрежа и или тапети, или декоративна мазилка.
mgbagera - специалист
След ватата ще има паронепропосклива мембрана.

Иначе съм в къща и всички ме съветваха, точно фибран да не слагам.
Ползвай EPS! Първо това.
После, ако все пак не си забравил за картон с вата, слагай и тях.
ivanovbg - майстор
съб окт 05, 2024 9:41 pmmgbagera написа:
След ватата ще има паронепропосклива мембрана.

Иначе съм в къща и всички ме съветваха, точно фибран да не слагам.
Паронепропускливата мембрана + каквато и да е изолация е равно на фибран. Фибрана изолира като стиропора, но не пропуска парите. Паронепропускливата мембрана си е чиста проба найлон.
Последна промяна от ivanovbg на съб окт 05, 2024 10:05 pm, променено общо 1 път.
Обясни му как да реши проблема с термомостовете при вътрешна ТИ, което ще предотврати появата на конденз и мухъл!
ivanovbg - майстор
Като си изолира всички стени, пода и тавана, не само външните. Къде ще е термомоста тогава? Писал съм в други теми. С ватата според мен ще вкара влагата между ватата и стената.

Прикачен файл

index.aspx.png
index.aspx.png (46.4 KиБ) Видяна 1252 пъти
chapara - майстор
Толкова е изписано до тук, че.....
Сега занулихте труда на сума ти народ. Почнахте, има ли топла вода, или що ли. Глупост, след глупост за елементарни неща.
Чапар, вместо да подвикваш отстрани като селска клюкарка, взЕми си стой при фаянса!
nelina_london - специалист
Всяка тема за изолация все завива в една и съща посока .
Ще дам едно предложение за пода ,което може да изглежда много женско и наивно,но работи .
Моя приятелка в Англия ,със студен кухненски под с гранитогрес , си бе сложила ето от тези сглобяеми матове зимата .Не конкретно този модел ,но ориентировъчно .

Прикачен файл:
Screenshot_20241006_091525_Samsung Internet.jpg

Като се затопли ,разглабя се и се складира за следващата зима . Подът е осезаемо по-топъл като се стъпи на тези "плочки" .Казвам го като човек с 12см изолация на пода . Вече, зависи от вашето разположение -маса, столове .. Един килим под масата и столовете върху тези сглобяеми плочки и всичко е топ .Ако търсите някакво дълговечно решение ,игнорирайте ,но така е по-топло на пода при стъпване ,отколкото при 2см фибран +ламинат .Няма как да се обясни научно ,от опит го казвам .

Тема "Подмяна на фаянс с нещо по-топло" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: