Ел. инструментите. Консумативи.
Chefo77 - майстор
ESPACE написа:
Извода е че ако ми дадеш тези три перфоратора в ръцете и поискаш да ти изкарам примерно че Hitachi-то е The best няма проблем да го изкарам такова. Всички марки имат добри и слаби модели. Чети и коментарите под клиповете.
+1
Нагледахме се на клипове, нагласени по удобен начин. Дори и на вертове с еднакви параметри, при които единия завива 4 пъти повече винтове от другия.
Специално в случая ... 2-26 дори и да е по-слаб от 2450, то разликата в никакъв случай не е толкова голяма! А аз си мисля, че точно 2-26 си е по-добър перфоратор, но с подобаваща надценка. Макар, че съм фен на Макита :wink:
EDI - майстор
bobovo написа:
Нека изтупаме прахта на тази тема и да видим нагледно един клип в който тестват 3 марки перфоратори:
https://www.youtube.com/watch?v=n8gwEVOfKGU

Извода Makita THE BEST!!!
Здрaсти. :-D :partyman: Кaк е хaвaтa нa юг. :lol:
MASTER - специалист
Ако става дума за наистина лек перфоратор - Вosch RHH181-01

Най лекото и удобно нещо за работа,което ми е попадало в ръцете.

Има само един недостатък - Бош е :axe: и не се знае кога ще спре да работи. :?

Като се изключи този факт ( ако изобщо може да се изключи :-D ) е страшно лек и ергономичен.

Батерията изглежда малко нелепо отпред,но всъщност е много добре балансиран.

Ако се работи основно с 6-8 мм свредла - си върши работата отлично. Ако се пробива предимно бетон,е добре да се ползват адекватни свредла.

С по дебели свредла не знам как ще се държи - но с 6 мм изкарва ден интензивна работа.

Работил съм с почти всички модели 18v перфоратори - Милуоки,Хитачи,Макита,Девалт,Вюрт,Рьоби - всички удрят по добре от това Бошче, обаче и всички са доста по тежки и неудобни. Ако ще се работи с по дебели свредла, обаче според мен Милуокито и Макитата са вариантите

Има и още по лек и малък Бош от този , не ми е попадал,но ми се струва че джаулите ще му стигат само за дупки максимум 6мм в тънкостенна мека тухла

Естествено всички 14v перфоратори са по леки,но 14v за перфоратор си мисля че е прекалено оптимистично за сериозна работа.
georgi82 - специалист
Здравейте,в точния момент поотупахте прахта от темата, аз както и повечето задаващи въпроси за перфоратор,ще се опитам, да събера мнения от вас за перфоратор,решил съм да си взема машинка, която да използвам само в домашни условия(пример 20 квадрата изолация да я дюбелирам, или някой дюбел или дупчица от дъжд на вятър или пък да изкъртя нещо дребно от време на време)за това и естествено условието, ще е да е евтин, тъй като няма да го използвам професионално и няма как да се изплати.Доста изчетох по разни форуми и ми е ясно че макита,хилти,бош,метабо и т.н са хубави машини(на работа работим почти с всички) но ми идват скъпички,за целта се бях насочил към втора употреба машина от по висок клас но и там има недостатъци като липса на гаранция,ментета, както и едно мнение което прочетох не помня вече къде "кой ще си продава машинката при положение, че всичко с нея е наред" за това може би ще се насоча към нов евтин вариант който да има 2 год.гаранция да работя с него колкото може пък да става каквото ще.Гледах 2-3 модела, но за всички такива естествено чета че са боклуци,но пък има и хора като мен които са си ги взели уж за малко и си работят с тях вече по 5-6 години.
1.Einhell TH-RH 800 E 800W 2,5 J цена 119 лв на промоция в момента в практикер червен уж от по добрата им серия (някъде го сравняваха със зеления бош)
2.Heinner ROH12 620W 2,2 J цена 82,49 на промоция в емаг.бг напълно непознат за мен
3.Raider RD-HD05 750W 2,6 J цена 113 лв в http://www.onlinemashini.bg/
4.SKIL 1034 AE 600W 1,3 J цена 145 лв в http://www.onlinemashini.bg/ но пък тази ми се вижда с много слаб удар
5.RTR MAX RTM226 800W 3.0J цена 123 лв пише че е произведен в Турция това не знам сравнено с Китай какво означава :)

ако някой има и други идеи и съответно моля нека сподели мнения за изброените, също така и приемам оферти за втора употреба но с гарантиран произход и здрави машини,като параметри изброените отговарят на марковите мащини но са 3-4 пъти по евтини от тях,а и не на последно място ще се ползва само с маркови бургии и свредла(хилти,бош..)

Предварително благодаря на всички!
greentree - специалист
Да се включа и аз.Пета година ползвам -Makita 2230 перфоратора от лекия клас,еми няма такова куче,пробил съм десетки хиляди дупки,е как не сдаде багажа ,как не мръдна....супер доволен съм!И Макита вече е с 3 г. гаранция.

Тема "избор на лек перфоратор ? проблем ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: