• 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 63
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
gogin - специалист
след коетопоследва излъскването: първо с диск за шлайфане на метал след това с ламелен диск

Прикачен файл

130320131087.jpg

Прикачен файл

130320131086.jpg

Прикачен файл

130320131085.jpg

Прикачен файл

130320131083.jpg

Прикачен файл

130320131081.jpg
gogin - специалист
с диска за шлайфане на три ръце и една ръка с ламелният диск, след това го обърнах и минах една ръка с диска за шлайфане, и утре продължавам още една ръка с шлайф диска и евентуално една ръка с ламелния.
Само искам да попитам: как да оправя средата на диска да изпъкне навън защото сега е навътре? Днес блъсках с един чук малък разбира се, че голям нямам, мъчих да загрея с една горелка от малките ама не може да загрее добре метала.
batkotony - специалист
Трябва ти голям чук и голяма горелка,това е.Загряваш до червено,изправяш и оставяш да изстине.Не блъскай на студено,ще се нацепи.
gogin - специалист
batkotony написа:
Трябва ти голям чук и голяма горелка,това е.Загряваш до червено,изправяш и оставяш да изстине.Не блъскай на студено,ще се нацепи.
Нямам нито голям чук нито голяма горелка, това ми е проблем, чудя де дали да не сложа в барбекюто домбаски въглища и да ги запаля, да сложа диска отгоре и да чакам да се зачерви #-o
stiv1961 - майстор
gogin написа:
Нямам нито голям чук нито голяма горелка, това ми е проблем, чудя де дали да не сложа в барбекюто домбаски въглища и да ги запаля, да сложа диска отгоре и да чакам да се зачерви #-o
Мисля, че няма да стане, доста висока температура ще трябва да се загрее до червено това джилязу :)
gogin - специалист
stiv1961 написа:
gogin написа:
Мисля, че няма да стане, доста висока температура ще трябва да се загрее до червено това джилязу :)
Ако натъпча кюмбето с домбаски въглищ и сложа диска за капак на кюмбето той ще почервенее, свалям от кюмбето и бой с чука. Дали няма да стане #-o

Прикачен файл

130320131090.jpg
batkotony - специалист
Ако подадеш въздух на кюмбето може и да стане... :? :)
bulhomes2 - майстор
Що па не го оставиш така? Таман ще се знае, че този модел е Стефандър... Па за десетина лева от някоя кооперация все ще намериш инакъв. Струва ли си за тия пари да изгориш сума и гориво и да млатиш с чука като изоглавен, без ясни очаквани резултати.

ПП. Не бях виждал такъв. Можеш да спретнеш някой омлет във формата на кекс :lol:
gogin - специалист
batkotony написа:
Ако подадеш въздух на кюмбето може и да стане... :? :)
Имам помпа с батерия за помпане на лодка, ако я забия отдолу на кюмбето ще равърти огъня. Въпроса е да не съсипя диска, че 6 месеца го търся и сега го гледам като кучило от развъдника ми. Нещо да не се случи, че е с родословие от велики родители.
Днес само галих с ъглошлайфа диска.
gogin - специалист
bulhomes2 написа:
Що па не го оставиш така? Таман ще се знае, че този модел е Стефандър... Па за десетина лева от някоя кооперация все ще намериш инакъв. Струва ли си за тия пари да изгориш сума и гориво и да млатиш с чука като изоглавен, без ясни очаквани резултати.

ПП. Не бях виждал такъв. Можеш да спретнеш някой омлет във формата на кекс :lol:
Ще млатя ще млатя колко ще млатя докато придобие формата която искам. Ако исках да е кександер щях да го оставя така ама след толкова тъсене искам всичко да е както трябва.
п.п. готено чувство за хумор имаш, кефи ме
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 63

Тема "Валандар/тиган или барбекю/" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: