• 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 94
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kuger - майстор
alsted написа:
Има си тема, но дърлящите се тогава не сте били тук и такива неща за вас несе отнасят (да четете какво са написали другите). Нещата не стават на всеки комп, клавиатура и по едни други причини ама иска четене :-D
Ако не помагаш, поне не пречѝ!
Благодаря за проявеното разбиране!
hidrazin - майстор
alsted написа:
...но дърлящите се тогава не сте били тук и такива неща за вас несе отнасят (да четете какво са написали другите)....
Ами като си бил тогава там да си я прочел! Темата е стара и непълна.
Основно става дума за ASCII кодовете на знаците а това е малко ... нелепо. Що ти трябва да помниш кодове?
Споменато е и как се използва Character Map - най-лесно и достъпно.
Никъде обаче не е показан лесния начин с Alt Gr - поне за понякога ползвани знаци като ² ³ € дроби.
А към kuger - да не би да ползваш някой кирилизатор?
:partyman:
fox_vt - майстор
hidrazin написа:
Разбира се че няма значение. Така и сравни показанията.
То няма значение и на първата му постановка :lol: с разклонителя ама айде.Ти му каза да закачи на пипалата на другия мултицет там го насочих очевидно имаш нещо предвид :roll:

Явно допустимата грешка на клещите е доста голяма на тоя обхват пробвай да измериш нещо по голямо.
kuger - майстор
hidrazin написа:
би.
А към kuger - да не би да ползваш някой кирилизатор?
Най-вероятно. Но, това е бял кахър, а и аз не съм много наясно с гейтърсите, дето щъкат из карантиите на машините ми :-D . За@би.

пп: Бях се навил на тея клещи заради DC тока, ама май......
alsted - майстор
Приемам забележката на kuger и се извинявам.
По темата. Мисля, че става дума за добавено съпротивление от неперфектни връзки.
Последна промяна от alsted на чет яну 08, 2015 11:55 am, променено общо 2 пъти.
DMN - майстор
nv952, пробвай да измериш нещо и на прав ток. Пак ти казвам - не очаквай някаква абсолютна точност от амперклещите и то на такива големи обхвати. Моите са Мастеч -MS2108 с автоматични обхвати и на променлив ток без да измерват нищо си показавт - 00.19А. Зависи и къде ще попадне кабела, който измерваш в самите челюсти. Сега измерих тока на бойлера и от тази зависимост показанията бяха от 13.6А до 14.2А. Имам и едни китайски за 10-тина лв., имат обхвати само за променлив ток 20, 200 и 600А на най-малкия обхват спокойно си ги хващат - 0.01А, докато за Мастеча това е немислимо. А и така както смяташ може само да измерваш мощност на активни товари и то пак приблизително както виждаш. Не знам дали твоите показват T-RMS стойности.
kuger - майстор
alsted написа:
Приемам забележката на kuger и се извинявам.
По темата. Мисля, че става дума за добавено съпротивление от неперфектни връзки.
Аз просто ти цитирах подписа :)
По темата - немислимо е да се мери точно съпротивление с толкова малък ток от мултицета. Винаги се добавя и контактно такова.
alsted - майстор
Ето едни измервания на прав ток от мен. Уреда има посока и при обратно включване дава некоректно показание. А разликата при измерване на на "+" и "-" проводници смятам, че идва от контактуването на щипките.

Прикачен файл

обратно включване минусов проводник.JPG

Прикачен файл

обратно включване плюсов проводник.JPG

Прикачен файл

право включване минусов проводник.JPG

Прикачен файл

право включване плюсов проводник.JPG
hidrazin - майстор
+1 От тези клещи няма какво толкова да очаква особено в краищата на диапазона.
Те му дават 3% ама нищо не пишат колко е равномерна грешката в целия диапазон.
http://www.p-mastech.com/images/SPEC/ms ... ms2101.pdf
Има разбира се и друг вариант - да е менте. Може и да е странно но има китайски ментета на китайски стоки. :-D
Изображение
alsted написа:
Ами пиши там, допълни. Защо трябва да щарите всяка тема с каквото ви хрумне...
Ми щото късно даде линк към темата та затова не съм писал там.
А шаренето в конкретната тема - защото беше полезно поне на един човек.
DMN - майстор
Не правиш коректни измервания - един път гледам измерваш на обхват - 400А, после обръщаш полярността и измерваш на обхват 1000А. Сега пробвах с моите на прав ток - няма разлика в показанията при обръщане на полярността(посоката на тока) - показва еднакво - на прав ток моите имат опцията "нулиране" за да се нулира дисплея преди да измерваш, при теб не знам как е.
alsted написа:
Уреда има посока и при обратно включване дава некоректно показание.
Това не е точно така. На челюстите има указан "плюс" за да знаеш каква е посоката на правия ток - например измерваш ток на автомобилен акумулатор, плюсът е в правилната посока, но въпреки това уреда ти показва минус 10А, какво означава това - че от акумулатора не се черпи ток, а той се зарежда и посоката на тока е обратно, примерно казано, не знам дали ме разбра точно.
П.П. Абе alsted твои ли са снимките :-D , аз мисля че обяснявам на nv952 и снимките са негови, сега видях, че и ти имаш като неговите клещи и се включваш, обърках се :rolleyes: . Но написаното важи и към теб :)
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 94

Тема "Купуване на Мултицет-какъв?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: