Най - вълнуващия въпрос зимно време.
пон фев 01, 2021 5:08 pmbmahob написа:
... Тъй че по кротко :)
Май нещо са убърка?! Дето му викаш тъй, му е през камината.
Най добре ще се запознаеш, ако прочетеш и я разгледаш на живо.
За това обаче трябва желание, а щом не си го направил, ясна е работата.
Гледам, махнал си турбулаторите. Що така?
bmahob - майстор
Махнах ги само от подписа, насред сезона, дано се неналожи да я отварям да ги махам, те си се вдигнаха от пелетите :wink:
Не винаги е до желание..... А някой път и до средства и приоритети да съм по точен
Ndp007 - специалист
пон фев 01, 2021 11:41 amNdp007 написа:
Като почна разговора за подаване на пресен въздух да попитам.Аз имам 7 метра разстояние от външна стена до камината проблем ли е да се сложи тръба ф50 толкова дълга даже с един завой.
Никой не коментира моя въпрос с поставянето на по-дълга тръвя за свеж въздух.
вт фев 02, 2021 8:58 pmNdp007 написа:
Като почна разговора за подаване на пресен въздух да попитам.Аз имам 7 метра разстояние от външна стена до камината проблем ли е да се сложи тръба ф50 толкова дълга даже с един завой.
Ако не е проблем фито, постави си тръба Ф63!
Увеличеното разстояние и коляното добавят съпротивление.
Ако няма мегдан за толкова Фи, постави си Ф50! Все ще дойде кислородец и от друго място.
bmahob - майстор
Аз ти писах, ма кат ме съм с грейка не ме броиш, а то камината е без значение, важен е принципа на действие. :)
LazarGanev - "Велик майстор"
Не мисля, че ще има проблем с количеството въздух, по-скоро очаквай конденз по тръбата
jangeloff - специалист
пон фев 01, 2021 1:17 pmjangeloff написа:
....
Знам, не му е мястото тук, но какво ви е мнението за Mareli Systems ECOSTAR 12kW?
:?
n.ganev - майстор
Ndp007 написа:
Така, входящата т.нар. от мнозина тръба на камината е за постъпване на кислород в горивната камера. Вкарвайки студен въздух от каквато и да е дължина и каквито и да е завои на тръба от "вън" влошава процеса на горене.
Ами вкарвайте през тръбата бучки лед от ледогенератор и ето Ви мноооого Кислород.
ср фев 03, 2021 8:59 pmn.ganev написа:
Така, входящата т.нар. от мнозина тръба на камината е за постъпване на кислород в горивната камера. Вкарвайки студен въздух от каквато и да е дължина и каквито и да е завои на тръба от "вън" влошава процеса на горене.
Ами вкарвайте през тръбата бучки лед от ледогенератор и ето Ви мноооого Кислород.
"В този ред на мисли", както е модерно да са казва, по дългата тръба е за предпочитане, а всъщност, без нея би било по добре.
Новорегистрираните няма как да знаят, макар, че съм качвал снимки, при какви условия работи горелката ми. Входящият въздух е с Т 50-60 градуса.
Някои правят аналогия с турбо моторите и междинният охладител, без да са запознати с конкретиката.

При мен ф32 се оказа недостатъчна за печка на дърва. При включване на ширма в кухнята, стаята с печката се задимява. Затова "подведох" външен въздух директно в кухнята и проблемът е решен. Достатъчно е на отворите към помещенията да се поставят клапи, които се отварят при минимално подналягане.
n.ganev - майстор
Трифон П.Трифонов, Знаеш че съм правил доста експерименти въпреки, че отдавна съм се убедил, че " Три дена глупави експерименти спестяват половин час четене "

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: