• 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 68
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
denuchi - специалист
В момента много много не се задържам в Бургас. Дестинацията е много сложна. София, Перник, Казанлък, В.Търново и Русе. На тази страница има как се изчислява капилярка http://www.morena.com.ru/HOME/page_danfoss.shtml
На полезни програми, подбор автоматика. И тук има. http://www.frigocommerce.com/index.php? ... _version=8
Може да ги обединиш и в една тръба. Маслото се източва от засмукването на компресора , с поклащане навеждане нагоре надолу. А за маслото утре вечер или в понеделник за точният модел. Че днес съм главна бетонно бъркачка. :? Но във всеки магазин предлагащи хладилни работи трябва да знаят модела масло за фреон 134.
denuchi - специалист
Здрасти на всички. А ето и 1-2 снимки от новата машинка, малко стари недовършена нацяло но все пак снимки. Утре ще направя няколко в завършен вид с изолацията му с всичкото по нея.
Последна промяна от denuchi на пон мар 28, 2011 2:20 pm, променено общо 1 път.
lz1add - специалист
ТРВ ли ми се мярка там.....?
denuchi - специалист
ТРВ- то е най отпред. На видно място е. Кое точно имаш из предвид като мяркане. А сега и малко с проблеми по системата, или по точно по единият кръг. Получава се прегрев на парите и то доста. Температурата на парите на изход от компресора достигат 85-90 гр. Той проблема не е от днес вече си кара така почти месец. Събота и неделя ще трябва да се по занимая с това.
Последна промяна от denuchi на пон мар 28, 2011 2:20 pm, променено общо 1 път.
kpacи - специалист
lz1add написа:
ТРВ ли ми се мярка там.....?
..то без ТРВ няма как да стане...
denuchi написа:
Получава се прегрев на парите и то доста
Как мислиш да го бориш тоя проблем? Не би ли трябвало да се увеличи дебита на водата през кондензатора и евентулно да скъси тръбния път от компресора до кондензатора?
lz1add - специалист
Удачно и същевременно просто решение е ТРВ-то....стига да се справя добре със задачите,които очакваш от агрегата.
denuchi - специалист
В събота и неделя ще го бистря този проблем. Ще пои замеря някоя и друга температура, налягане и тогава ще видим. кондензно налягане и температура. температури на изпарения, на засмукване, вода. Но според мен от водата шансът е 2% но все пак имам възможност да вдигна оборотите на помпата. Сега работи в диапазона 25-40 херца. до 60 има още много. Но както колегата "lz1add" каза така и аз си мисля, ще падне игра с ТРВ - то
lz1add - специалист
:) Натам отиват нещата.....дано се размине само с регулиране,а не смяна на диапазона/ТРВ-то/. Успехи!
denuchi - специалист
На 60 % съм сигурен че ще се наложи да се сменя. Още като го поставях нещо не работеше като хората, но това имаше тогава под ръка.
batalski - специалист
dj_marti79 Таз машина трябва да има табло с пусково реле,пусков и работен кондензатор.Това е хладилен компресор а не климатичен

Прикачен файл

0452.jpg
0452.jpg (63.46 KиБ) Видяна 4805 пъти
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 68

Тема "Направи сам термопомпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: