• 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 94
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kuger - майстор
Това си заплюх, но го има в Панда варианта без R. Някой има ли наблюдения върху него?
http://www.p-mastech.com/index.php?page ... &Itemid=29
nv952 - майстор
http://www.flagman.bg/article/73963
Вече мога да ходя по вода (над водата) :lol:
fore - майстор
Значи като го меря тоя ток -естествено че друг върти. Колата е Дизел- Пасат. Значи действително много бързо се покачват цифрите за секунди, и накрая дава Овърлоад.
Аз си мисля че понеже няма функция -ИНръш, за това не може да измери тоя ток.

Сега ходих до Елимекс на Ботев.

Та не разбрах защо МС2001 са по евтини от МС2108, които там са 129 лв. Явно 2108 са по точни и по добри от 2001, макар че първите имат повече различни видове измервания.

Аз с тия моите като меря консумация на светодиод и той я отчита до 10 милиампера. Тоест 2108 мери до по ниски токове.
А това с резистора е много хитро решение за установяване на малки токове. Това е всъщност - спада на напрежение върху резистора , което е еквивалентно на консумираният ток от основният консуматор.
kuger - майстор
nv952 написа:
http://www.flagman.bg/article/73963
Вече мога да ходя по вода (над водата) :lol:
По-добре не пробвай, че "бигата" я няма в пристанището, кой ще те вади :-D
пп: За незнаещите, "бига" викат на 100 тонния плаващ кран.
dtmf - специалист
kozl написа:
Кой уред как измерва напрежението. Защото ми се е случвало при променливо напрежение с постоянна съставка мултимерите да дават коренно различни показания.
За това има мултимери които едновременно показват и променливо и постоянно напрежение. Два реда дисплей и на всеки ред съответното напрежение. Примерно Fluke 89IV,187,189..
Показанията много зависят и от честотата, примерно на клипа може да видиш как мерят китайците при няколко килохерца:
https://www.youtube.com/watch?v=_E85n_UTZzs
DMN - майстор
fore написа:
Аз с тия моите като меря консумация на светодиод и той я отчита до 10 милиампера. Тоест 2108 мери до по ниски токове.
Моите MS2108 е абсурд да ги хванат тия 10 милиампера, въпреки че занулявам дисплея преди измерване, показанията никога не стоят твърдо на нула, а постоянно подскачат до около 0.07А без да измервам нищо.
fore написа:
Пробвах да измеря стартовият ток на колата и не можаха. Дали защото е по висок от 600А ? Или защото на прав ток нямат ИНръш ???
А за стартерния ток би трябвало да няма проблем. Пробвай да минеш на ръчен обхват, на най-големия, а не на автоматични.
fore - майстор
А виж това с ръчният режим не съм се сетил да го пробвам !

Ще пробвам.

Иначе моя е доста прецизен, и 0,01 А ги кове.

И да ти кажа като го зануля, тогава не ми прави точни измервания в малките ампери. Значи ти пробваи без да зануляваш за да видиш как ще е тогава.

То вярно че показва някакви малки ампери от предишното мерене, ама като се мери отново -примерно по нисък ток- то уреда го отчита точно.
DMN - майстор
Ако не го зануля, направо си показва 0.2 -0.3А и показанията не ги кове, и това е проблема - постоянно "плуват". Това е само при измерване на обхвата за прав ток. Като превключа на обхвата за променлив ток започват да "плуват" от нулата и за 5-6 сек. достигат до 0.2А и заковават там, без да се измерва нищо. Та затова си ходя с резистора :-D. По време на гаранцията бяха умрели и ги замениха с други, но нещата са пак същите. Явно твоя лицензен ще излезе по-добър :) .
Колегите със същите MS2108 на Мастеч, може да споделят при тях дали са подобни нещата.
fore - майстор
Това с резистора е валидно само за постоянен ток или ??? Аз с такова впечатление останах.
Е сега и Аз изрових от шкафа 1 ом на 50 вата :mrgreen: . Такова имам. Та да има зор-заман.

Кое е умряло в гаранция ?
DMN - майстор
fore написа:
Е сега и Аз изрових от шкафа 1 ом на 50 вата . Такова имам. Та да има зор-заман.
Че той сигурно по-голям от амперклещите :-D :-D
fore написа:
Това с резистора е валидно само за постоянен ток или ??? Аз с такова впечатление останах.
Не, става и за променлив ток, но тогава трябва да превключиш в режим на измерване променливо напрежение.
fore написа:
Кое е умряло в гаранция ?
Умря целия на всички обхвати. Бях си правил един инвертор 12-220V с трансформатор и на изхода по схема трябваше да има кондензатор 1 микрофарад, аз обаче не бях го запоил добре и като измервах изходното напрежение, бутнах кондензатора " той прицърка" и уреда умря.
  • 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 94

Тема "Купуване на Мултицет-какъв?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: