• 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 52
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
pikelll - специалист
съб фев 23, 2019 1:06 pmCekoV написа:
съб фев 23, 2019 12:31 pmМаци написа:
съб фев 23, 2019 12:18 pmCekoV написа:

Сега ги въвеждам ще споделя как се справя с тях , благодаря
При теб на какви температури я държиш ?
Аз съм със стаен термостат камината ми е на първия етаж на къщата а радиаторите са на втория с термоглави съм навсякаде без лирата в банята и боилера... 23 градуса се поддържа понякога и 25 но рядко и след като ги достигна се гаси като падне на 20 се запалва отново... Температурата на водата е 65 градуса...
При мен ги достигам мн лесно 23-25 стайна температура , но темп на водата не мога да я вдигна толкова
Задал съм я от менюто на 65 но си стои както казах от 52 до 42
На колко ти е зададена при теб от менюто ?
Ако си със стайният термостат от камината? Той се загрява бързо защото е близо до камината. Пробвай да го увеличи, ако не си до над 30 градуса и виж, дали, ще ти загрява водата. Защото ме съмнява да не ти влиза в модулации камината и за това да не ти загрява водата.
Аз съм имал проблем с една партида пелени където уж, много ми ти хвалеха и бели на цвят, а не успяваха да ми вдигнат водата над 52 градуса. За това съм склонен да мисля, че проблема е в пелетите.
pikelll - специалист
съб фев 23, 2019 12:18 pmCekoV написа:

Сега ги въвеждам ще споделя как се справя с тях , благодаря
При теб на какви температури я държиш ?
Аз съм със стаен термостат камината ми е на първия етаж на къщата а радиаторите са на втория с термоглави съм навсякаде без лирата в банята и боилера... 23 градуса се поддържа понякога и 25 но рядко и след като ги достигна се гаси като падне на 20 се запалва отново... Температурата на водата е 65 градуса...
При мен ги достигам мн лесно 23-25 стайна температура , но темп на водата не мога да я вдигна толкова
Ако си със стайният термостат от камината? Той се загрява бързо защото е близо до камината. Пробвай да го увеличиш, ако не си го направи над30 градуса и виж, дали, ще ти загрява водата. Защото ме съмнява да не ти влиза в модулация камината и за това да не ти загрява водата.
Аз съм имал проблем с една партида пелети където уж, много ми ги хвалеха и бели на цвят, а не успяваха да ми вдигнат водата над 52 градуса. За това съм склонен да мисля, че проблема е в пелетите.
CekoV - напреднал
нед фев 24, 2019 7:54 pmpikelll написа:

Ако си със стайният термостат от камината? Той се загрява бързо защото е близо до камината. Пробвай да го увеличиш, ако не си го направи над30 градуса и виж, дали, ще ти загрява водата. Защото ме съмнява да не ти влиза в модулация камината и за това да не ти загрява водата.
Аз съм имал проблем с една партида пелети където уж, много ми ги хвалеха и бели на цвят, а не успяваха да ми вдигнат водата над 52 градуса. За това съм склонен да мисля, че проблема е в пелетите.
Със стайния на камината съм , но като я овеличавам на други степени съвсем бързо се задръства пък съм овеличил вентилатора

Водата съм я задал на 58 вътр темп на 27 съм я оставил със духалката
CekoV - напреднал
Мислех да взимам такъв външен термостат но като почна да ми прави проблеми със задръстванията се обесмисля защото трябва да стои на стен бай пък като се затлачи не може да се стартира после
1 - 1 - 1600
2 - 1.5. - 1700
3 - 2. - 1800
4 - 2.3. - 1900
5 - 2.8. - 2000
При почистването съм на 2500 през 20 мин и шнек 2.0
00 тайп пелетс , 00 тайп химней
Засилил съм винтилатора за да може да ги гори да не остават недоизгорени и да ми се дръсти
Опитвал съм и най различни други настройки но тези уж най добре се държи ( никак не е добре но поне кара 4-5 часа без да я чистя)
Разхода ми е голям ама тя работи нон стоп , не смея да я оставям да гасни защото не може да се стартира после ( трябва да съм я очистил)
Почти през цялото време работи в модулация
Дайте някви идеи !!!
pikelll - специалист
нед фев 24, 2019 9:08 pmCekoV написа:
Мислех да взимам такъв външен термостат но като почна да ми прави проблеми със задръстванията се обесмисля защото трябва да стои на стен бай пък като се затлачи не може да се стартира после
1 - 1 - 1600
2 - 1.5. - 1700
3 - 2. - 1800
4 - 2.3. - 1900
5 - 2.8. - 2000
При почистването съм на 2500 през 20 мин и шнек 2.0
00 тайп пелетс , 00 тайп химней
Засилил съм винтилатора за да може да ги гори да не остават недоизгорени и да ми се дръсти
Опитвал съм и най различни други настройки но тези уж най добре се държи ( никак не е добре но поне кара 4-5 часа без да я чистя)
Разхода ми е голям ама тя работи нон стоп , не смея да я оставям да гасни защото не може да се стартира после ( трябва да съм я очистил)
Почти през цялото време работи в модулация
Дайте някви идеи !!!
Почистването го дай на 2800
Защо не се обадиш на Ерато? Кажи им проблема те ще ти дадат решение. Предполагам, ще ти изпратят и човек, ако се наложи.
Успех и останете със здраве!
CekoV - напреднал
В моя град има представител на Еато и той ми каза да си задам заводските настройки !!!
Като дори и не дойде да погледне ( проблема бил или в това че не съм я очистил или в комина или в пелетите )
Камината си палила върти си и водата и гори , това е по гаранция , тъй като не са ми правили те системата ( за към 7000 лв ) немогат да отговарят те !!!
Заучени отговори нали си продадоха камината и не ги вълнува , в това че пелетите е проблема е щото не взимам от тяхните 500 лв тона
CekoV - напреднал
На 2800 при почистване ми изхвърля пелети извън кошничката и имам доста паднали пелети около нея и долу в пепелника затова съм на 2500
Странното е че тука два три дни е ОК , днес например отново се задръсти
Това немога да си обясня че с един и същи настройки работи различно
А пелетите са една и съща партида ( взел съм 4 тона )
Камината не е вързана към комин , а съм избил дупка в стената и съм изкарал меката връзка навън към улицата и съм към два метра нагоре ( в началото бях само 50-тина см нависоко но влизаше в аларма за няма дебит комина и затова го одължих и нямам този проблем с алармите)
но затова си мисля да не наистина да е проблема в комина
CekoV - напреднал
Говорих със сервиза на Ерато и техника е обеден че проблема ми идва от комина , тей като не е изолиран ( при мен е само тръба висока около 2м )
Тези камини не били хич претенциозни дори и към кофти пелети и да задам сервизните настройки
Някой знае ли точно какво означават 9-614 да влиза в модулация си мисля при мен бяха 150 гр а сервизните са 250 понеже имам чувство че когато работи мн дълго в модулация и тогава се задръства
ivel2005 - специалист
чет фев 28, 2019 2:43 pmCekoV написа:
Говорих със сервиза на Ерато и техника е обеден че проблема ми идва от комина , тей като не е изолиран ( при мен е само тръба висока около 2м )
Тези камини не били хич претенциозни дори и към кофти пелети и да задам сервизните настройки
Някой знае ли точно какво означават 9-614 да влиза в модулация си мисля при мен бяха 150 гр а сервизните са 250 понеже имам чувство че когато работи мн дълго в модулация и тогава се задръства
Би ли споделил сервизните настройки,ако ги имаш?Благодаря предварително!
CekoV - напреднал
чет фев 28, 2019 4:28 pmivel2005 написа:
чет фев 28, 2019 2:43 pmCekoV написа:
Би ли споделил сервизните настройки,ако ги имаш?Благодаря предварително!

Има ги по назад бяха побликувани
Незнам как да кача пдф файла
  • 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 52

Тема "Пелетна камина, "Лили"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: