• 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 165
Всичко за дърводелството
Ивелин1 - специалист
Здравейте колеги.
Имам въпрос относно Evolution RAGE 5-s EU. Може ли да кажете мнение относно тази машина.
Машината ще се използва за хоби цели.За дърво (главно масив). Харесва ми това, че машина е подвижна и лесно мога да я изкарвам навън. Но се знам дали ще стане за дърво, защото е 1800W. :?
В момента съм със циркуляр райдер. И мисля,че Evolution RAGE 5-s EU ще е доста по добре!!! :?:
Благодаря предварително на всички които ще ми помогнат.
http://suneuropa.com/product/6809/stats ... -230v.html
EDI - майстор
В Ютуб има ревюта, разгледай ги.Като гледам е от сорта на ШЕПАХ 105 с малко изменения, има каретка.Обаче единия канал е на каретата, което на мен не ми харесва.Що не си вземеш ШЕПАХ 105, доста по-евтин е.
Ивелин1 - специалист
Разгледах всички ревюта, който намерих за evolution. Но не съм много сигурен дали става за дърво. :?
А Scheppach HS105 е много подобен на моя райдер. И това ме претеснява. :) :? Някой ако е изполвал модела моля да сподели.
Сега намерих още един модел. На jet.
https://www.jettools.bg/%D0%BD%D0%B0%D1 ... results=45
Но изобщо не съм сигурен в тези модели.На мен мястото ми е ограничено в работилницата и затова много ми харесва това на evolution, че мога да го изкарвам на вън. :?:
cvetomir_77 - специалист
Аз бих си взел BOSCH PTS 10. Вярно, че е с по-слаб мотор, ама пък е и с около 120 лв по-евтин, а и е Бош.
Ивелин1 - специалист
cvetomir_77 написа:
Аз бих си взел BOSCH PTS 10. Вярно, че е с по-слаб мотор, ама пък е и с около 120 лв по-евтин, а и е Бош.
Аз и за BOSCH PTS 10 се замислих, но не е ли прекалено слаб. Понякога трябва да разбичвам 3 - 4 метра летви и не знам дали ще издържи. Моя райдер голям зор да разбичи 4 метра дъска, а изобщо да не говорим за греда! :? :?:
PIP - майстор
Не съм работил на нито един от изброените циркуляри, но избора на диск е основната причина за липса на мощност при всеки циркуляр. Сложи остър диск за надлъжно рязане и ще усетиш разликата.
Ивелин1 - специалист
На моя райдер почти веднага му смених диска. С диск на bosch. Има голяма разлика, но просто не съм доволен от машината. И затова търся нещо ПО-добро!!!
vladilen - специалист
второ мнение да пробваш със смяна диска вземи са 2 на надлъжно и напречно
например FREUD от UK идва на добра цена и ще се родиш
Virtex - майстор
На теория всички Evolution-и ги дават да режат всичко - метал, дърво, пластмаса.

Повечето Youtube видеа показват, че може. Въпроса е с какво качество ще реже дървото - за това вече трябва по-задълбочено да се разгледа човек.

По принцип след време ще мога да кажа как режат дърво дисковете на evolution, но кога ще стане - не зная :)
mavryt4o - майстор
За бичене на 4метровки пък и за греди се заглеждаш си иска стабилна машина и хубав диск не бош.Защо ми се струва че тея 2700об.мин. са на половина от оптималните за работа с дърво :?
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 165

Тема "Тема за бързи въпроси и отговори в дърводелството" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: