• 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 284
Ел. инструментите. Консумативи.
fox_vt - майстор
Стив имам такава подобна но цадмиевите и елементи не държаха много.Първо я ъпгрейтнах със една останала ми нова литиева батерия от нокия и стана оса,след тва с една по мощна останала ми от неуспешния ъпгрейт на райдърския винтоверт и няма удържане.Сега я чакам да окоти пластмасовия редуктор ама за сега държи и интересно че като стегна някой контакт например и после пробвам със обикновенна отвертка не може да се завие повече.
juvigy - специалист
Колко пари е ъгловия накрайник и откаде го взе?
kalpev - специалист
juvigy написа:
Колко пари е ъгловия накрайник и откаде го взе?
Това е адресирано към мен, мисля.
Взех го от един магазин за инструменти на ъгъла на Пиротска и Паисий. Ще го познаеш по рекламата на инструменти Kress. За пари не помня, но не беше евтин. Аз от един евтин ъглов накрайник, който взех от "Баумакс" се опарих. Завъртя 10 винта и се прецака. Смазвах го, развъртах го, но до там си беше. Марка "OK" - пълен боклук.
AEG-то си е друго, доста поработих с него, върти си леко и безотказно.
Привет момчета!
Съвсем нов съм в този прекрасен форум,затова моля да ме извините ако спамя.
Ще съм Ви доста благодарен,ако споделите реални впечатления от тази машинка:
http://www.onlinemashini.bg/akumulatore ... kutiq/5613
По-конкретно ме вълнува какъв ще е ресурса на тази механика...във времето,ако на ден се завинтват по около 30 винта 4х50мм в ПДЧ 18мм.
Тани - модератор
Винтоверта ще ти върши страхотна работа дълги години , ако го ползваш за дейността която си описал. Моалко са притеснителни ниските обороти - максимално 580 , но предвид броя на завиваните винтове в товоя случай това няма да е проблем. Реално батерията ще кара 3 дни без да я зареждаш. Това е което виждам по технически данни и мога да пречупя през дългогодишния практически опит с винтоверти. Реални впечатления относно ресурса на точно този винтоверт няма как да получиш , защото е сравнително нов модел , а това е професионална машина и се предполага, че все още не е дошъл момента да се развалят! Реално 30 винта на ден са му за загрявка само , така че смело го взимай!
Единствено ме притеснява това превключване на редуктора по време на движение.Скоро ходих при Киров да го видя и на живо...на първо четене създава впечатление за високо качество.Работи с ''мек'' звук,обаче минаването на 1 скорост (притискане на спусъка до край) е съпроводено с неприятно изхрущяване.Мисля си дали това не е заради зацепването на зъбчатките по време на движение,и дали няма да се окаже слабото място на тая машинка.Затова реших да попитам тук.
fox_vt - майстор
Изгледах клипчето от линка и наистина изчатква кофти при смяна на скороста,защо са го направили така само те си знаят.За съжаление няма как да се каже какъв е ресурса на редуктора без да се разглоби и да се види конструкторското решение за превключване на редуктора.Иначе като цяло не е хубаво да се превключва в движение и най вече под товар и наистина може да се окаже слабо място особенно ако е прототип тая система.Моят съвет е да се насочиш към обикновенния модел пак същите габарити но със бестепенно регулиране май е малко по скъп обаче.

http://www.topmarki.com/bosch-gsr-prodr ... 3-6-v.html

пп всъщност цената е същата :)
nikolson - майстор
Като вземете да се губите, мааааа, направо не знам.Айде, и да почерпиш:
https://picasaweb.google.com/1103483630 ... 2088375778
fox_vt - майстор
Nikolson кой се губи :lol: автора не е уточнил но габаритите на отвертката и винтоверта са различни както и предназначението.Макитата едва ли е литиева което е минус за големината вече казах иначе вярно че за цената вкл даже и фенер.
gottogetit - специалист
здр колеги. искам да питам кой instrument е по подходящ за навиване на резби в метал , говоря за m10 или M12mm или M14mm резби в стомана-45. сега ги навивам на рака но като са повече резби и си е доста трудоемко. въпреки че ползвам първи и втори метчик. ако примерно имам ето тези машини

http://www.onlinemashini.bg/komplekt-ak ... x4245/2797

коя от двете е по подходяща специално за резби.
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 284

Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: