• 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 175
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
2v6 - майстор
tsvetan написа:
Котелът е MCR45-24/28 кв. На дисплея излиза настройки на auto. Сега включих и 3 радиатора с по 12 ребра
Каква е скоростта на вентилатора когато пуши комина (с натискане на "+" да покаже параметър "nF") ?
Какви размери и форма е комина?
На "Макс" имах предвид да зададеш 85 градуса.
tsvetan - помощник
nF-1300, а коминът е стандартния ф100/60мм. Човече, при 55 градуса на водата плащам по 300 лева, а при 85С колко ли ще платя.
2v6 - майстор
tsvetan написа:
nF-1300, а коминът е стандартния ф100/60мм. Човече, при 55 градуса на водата плащам по 300 лева, а при 85С колко ли ще платя.
Каква е конструкцията на комина -дължина, колена, вертикални и хоризонтални участъци?
Достатъчно топло ли е в стаите при температура 55 градуса? Имаш ли стаен термостат?
Сметката за газ е възможно при 85 градуса да е по-ниска от тази при 55 - зависи как ти работи системата :idea:

Тъй като вентилатора върти бавно (максималната скорост е 3000) е възможно да не достига въздух за горенето.
Какво е налягането на газта на вход на котела?
LazarGanev - "Велик майстор"
2v6 написа:
Сметката за газ е възможно при 85 градуса да е по-ниска от тази при 55 - зависи как ти работи системата :idea
Не само че може, ами със сигурност е така при тази ограничена радиаторна мощност
Колкото до вентилатора - ако нямаше достатъчно дебит и налягане, пресостата щеше да го отчете и да покаже грешка. Налягането на газа вероятно няма как да бъде отчетено, тъй като вероятно няма монтиран манометър на газовата инсталация
Всичките проблеми идват от това, е е монтиран голям котел, койтто не позволява икономии. Колкото повече радиатори изключваш tsvetan, толкова по-зле става положението
tsvetan - помощник
Коминът е коаксиален ф 60/100 мм L=3,50 м, с наклон на долу окол 1 градус. От 2 дни купих и програматор Computherem Q7 RF,и съм го монтирал в дневната на 18 градуса. за 2 дни разхода на газ е 34м3. Не мислите ли че е много при положение че се включени 2 конвектора, и два радиатора.
При 55 градуса на водата винаги е било много студено, като сме се отоплявали предимно вечер за 2-3 часа, но косумацията е била според мен много.
LazarGanev - "Велик майстор"
Прекалено много ти е консумацията!
2v6 - майстор
tsvetan написа:
Коминът е коаксиален ф 60/100 мм L=3,50 м, с наклон на долу окол 1 градус. От 2 дни купих и програматор Computherem Q7 RF,и съм го монтирал в дневната на 18 градуса. за 2 дни разхода на газ е 34м3. Не мислите ли че е много при положение че се включени 2 конвектора, и два радиатора.
При 55 градуса на водата винаги е било много студено, като сме се отоплявали предимно вечер за 2-3 часа, но косумацията е била според мен много.
Стандартния комин е 0.6 метра !
Твоя е по-дълъг. Можеш ли да провериш дали всички съединения вътре на тръбата ф60 са плътни?
Какви са конверторите и радиаторите? При каква t1 и t2 работи котела?
tsvetan - помощник
От 1 час вдигнах на 85 градуса водата и nF - 2490. Конвекторите са Klima 2000-2 броя, а радиаторите алуминиеви мисля отлично качество. Коминът има само 1 коляно и излиза през стена от 50 см. Всички снадки са плътни. Т1 - 45 градуса , а Т2- 44 градуса. Какво да правя с консумацията да увеличавам ли радиатори или да изключа изцяло и да мина на ток? Мисля че проблема е при мен в настройките или на котела или в инсталацията.
tsvetan - помощник
Измерих дължината на комина 0.70 м е дълъг вертикално.
2v6 - майстор
tsvetan написа:
От 1 час вдигнах на 85 градуса водата и nF - 2490. Конвекторите са Klima 2000-2 броя, а радиаторите алуминиеви мисля отлично качество. Коминът има само 1 коляно и излиза през стена от 50 см. Всички снадки са плътни. Т1 - 45 градуса , а Т2- 44 градуса. Какво да правя с консумацията да увеличавам ли радиатори или да изключа изцяло и да мина на ток? Мисля че проблема е при мен в настройките или на котела или в инсталацията.
Чудесно! Какви модели са конвекторите? Какви размери са радиаторите (височина, брой ребра)?

При равни температури вход-изход котела неработи - явно стайния термостат го е изключил или токущо го е включил.
Щом си задал 85, когато гори t1 трябва да е около 85. Виж тогава колко е t2 и дали пуши :idea:

Много бързо успя да провериш уплътненията :shock: Разглоби ли външните тръби ф100 :?:
  • 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 175

Тема "Проблем при отопление на газ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: