• 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 101
Ел. инструментите. Консумативи.
Kirilpm - специалист
Може да работи с базични (например ,,НОРД'' ), рутилови (например ,,Вежен'' ), неръждаеми, чугунени, месингови и алуминиеви електроди.
Като прочетете тази част от описанието не се ли сещате що за хора го продават и каква ще е подръжката?
Можел да работи с чугунени електроди,прекрасно,сега остава само да произведат такива.
koveslav - майстор
Абе ако те изклатят за едно и също нещо на различни цени,по-доброто представяне какво те топли....... При такива ситуации като тази,аз лично губя доверие във всичките "представители",пък който ще да е "оригинала".
1115 - специалист
Малко извън темата, но ми трябват качествени кабели, защото си замених стария електрожен с малко по-нов и лек, но е втора употреба и няма кабели.
От единия не става на другия. Има ли преходник от едните към другите.
Искам да са качествени макар да се занимавам с асмалък и ползвам електрожен през 2...3г.

П.П. на кабелите пише 50-35, а май другите би трябвало да са 25-10.
П.П2. А и някой знае ли какъв шланг за заваряване с аргон да си купя, който ще стане на някоя от машините.
По-голямата мисля, че прекусва дъгата със спусък, а по-малката май с отделечаване на електрода.

Прикачен файл

P1060230.JPG

Прикачен файл

P1060231.JPG
agj - майстор
1115 написа:
Малко извън темата, но ми трябват качествени кабели, защото си замених стария електрожен с малко по-нов и лек, но е втора употреба и няма кабели.
От единия не става на другия. Има ли преходник от едните към другите.
Искам да са качествени макар да се занимавам с асмалък и ползвам електрожен през 2...3г.

П.П. на кабелите пише 50-35, а май другите би трябвало да са 25-10.
П.П2. А и някой знае ли какъв шланг за заваряване с аргон да си купя, който ще стане на някоя от машините.
По-голямата мисля, че прекусва дъгата със спусък, а по-малката май с отделечаване на електрода.
Здравей колега ,ще се опитам да помогна доколкото мога, но за целта трябва да уточним някой детайли !
По първата снимка нещата са ми напълно ясни - машинката която си купил е много добра,(поздравления и да ти е честита)-това електрожен с функция аргон -Което ще рече че запалването на дъгата при ВИГ става контактно, и за да работиш с тая машина Изображениетрябва да си купиш ето такъв шланг:Изображение
Подробности за тоя начин на заваряване можеш да прочетеш в тая тема : viewtopic.php?f=56&t=46743

Интересна ми е втората снимка ,която обаче не е добра и не може да се види навития шланг над машината!Предполагам че това е представка към машината от първата снимка .Тая представка служи за безконтактно запалване !НО за да изясним дали предположенията ми са верни , трябва да направиш по добри снимки и на машинката и на шланга над нея !

За кабелите преходник не ти трябва .Просто трябва да смениш байонетите с такива който ще са подходящи за твоята машина !
Байонети се наричат ето това:
Изображение!купи си подходящите и ги замени с тия които имаш !Изображение
1115 - специалист
Мерси за помощта.

Купих си байонети за по-компактната машина, но ми се ще да намеря преходник за да ползвам едни кабели, не че 2 комплекта ще ме бутнат де.
Шланг няма нито един.
Пращам по-подробни снимки.
На по-обемистата обаче има букса за някакво управление - дали то не е за шланг, който автоматично пуска газът и токът или само газта..

Прикачен файл

P1060234.JPG

Прикачен файл

P1060233.JPG

Прикачен файл

P1060232.JPG
agj - майстор
1115 написа:
Мерси за помощта.

Купих си байонети за по-компактната машина, но ми се ще да намеря преходник за да ползвам едни кабели, не че 2 комплекта ще ме бутнат де.
Щом имаш вече и малки големи байонети можеш да монтираш малките на кабелите а големите байонети да ползваш като преходници .Просто мушкаш накрайника на малкия байонет в големия и стягаш здраво с болта. Виж прикачените снимки!
1115 написа:
Шланг няма нито един.
Пращам по-подробни снимки.
На по-обемистата обаче има букса за някакво управление - дали то не е за шланг, който автоматично пуска газът и токът или само газта..
Да буксата е за някакво управление а дали за ръкохватка или е само дистанционно управление не мога да разбера точно ,но сега се загледах че това устройство няма място за включване за пускане на газ! :?Отзад освен кабела за захранването има ли друг чифт байонети? Най добре ще е да напишеш или заснемеш какво пиеше на табелката за да потърсим из нета и да видим за какво точно се използва това устройство!Разгледах сайта на Кастолин и каталозите им, но такова чудо не открих !

Прикачен файл

DSC_0003.jpg

Прикачен файл

DSC_0005.jpg
1115 - специалист
За това обичам този форум - това с буксите е страхотна идея.
А за кастолина си прав - ще понаснимам отзад табелата. Той е доста стар, но ми е слабост и за това си го купих преди година.
Баща ми домъкна един такъв през началото на 90_те и от тогава все си мисля за такава машина.
Сега по темата - буксата е с няколко пина и може би някой са входове, а други изходи.

П.П. мързи ме да отскоча и да снимам, но намерих от нета една снимка на тази машина отзад.

Прикачен файл

castolin.JPG
agj - майстор
1115 написа:
За това обичам този форум - това с буксите е страхотна идея.
А за кастолина си прав - ще понаснимам отзад табелата. Той е доста стар, но ми е слабост и за това си го купих преди година.
Баща ми домъкна един такъв през началото на 90_те и от тогава все си мисля за такава машина.
Сега по темата - буксата е с няколко пина и може би някой са входове, а други изходи.

П.П. мързи ме да отскоча и да снимам, но намерих от нета една снимка на тази машина отзад.
Ясно разбрах !Това си е електрожен но доста стар модел !Интересното е че аз успях да се заблудя че това е някакво допълнително устройство! :sad:
Буксата е за включване да дистанционно управление ! Изображение
Ето и аксесоарите които може да ползваш точно за твоя модел :
http://www.ebay.de/itm/Castolin-Eutecti ... 1769347663
П.П. Всъщност сега имаш два електрожена Кастолин! Нов и стар модел ! :) И към двата може да включиш бренер за ВИГ ,и двата са с контактно запалване, но стария модел е със Scratch Start , а новия със Lift Start!
zz_stefanov - майстор
Здравейте,
Някой може ли да сподели нещо за тези https://www.facebook.com/pages/VOLT-ele ... fref=photo.
По скоро ме интересува TS-160A. Дали не за брандирани китайци :)
agj - майстор
zz_stefanov написа:
Здравейте,
Някой може ли да сподели нещо за тези https://www.facebook.com/pages/VOLT-ele ... fref=photo.
По скоро ме интересува TS-160A. Дали не за брандирани китайци :)
Като ги гледам ......точно брандирани китайци са!!:-)
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 101

Тема "Покупка на ЕЛЕКТРОЖЕН" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: