Най - вълнуващия въпрос зимно време.
geniya - специалист
Чудя се защо не пробвате фъстъчени, горят добре, но с повече въздух.КПД-то също ми се струва добре, защото сравнявам разхода за два сезона с дървесни, еми няма някаква разлика около 15кг. на ден през ноември и с двата вида.Отпадъка е доста, но е сух и не цапа, комина не пуши и според мен са по-добре от мазните слънчогледи.
DimitarD - специалист
geniya написа:
Чудя се защо не пробвате фъстъчени, горят добре, но с повече въздух.КПД-то също ми се струва добре, защото сравнявам разхода за два сезона с дървесни, еми няма някаква разлика около 15кг. на ден през ноември и с двата вида.Отпадъка е доста, но е сух и не цапа, комина не пуши и според мен са по-добре от мазните слънчогледи.
Ползвам ги от миналия сезон, но тази година уцелих една партида от 1тон с лошо качество /мазнотия като слънчогледа/. Остават ми около 100кг.
alex_serviz - специалист
Аз бих ги пробвал веднага, но по нашия край ги няма. Та ще си карам на слънчогледа.
Zdravei ot burgas sam ot kade moga da so vzema ka4estveni peleti?
togo - специалист
Филме , отговарям ти със закъснение, но сега погледнах форума.В режим Хай Пауър се настройват само минутите , през които да подава порция пелети (толкова , колкото на трета степен, съответно докато подава пелетите и около минута след това вентилатора е както на трета степен, после преминава на колкото е настроен в съспенд).Това с третата степен не може да се променя, просто режима си е такъв.Ако горелката е 20-ка, предполагам минутите през които подава пелети трябва да са 5 , а не 6, колкото са при мен, защото на трета порцията е по-малка, отк. на 30-ката.В съспенд вентилатора е около 20%(написал съм го).,това си го настройваш ти.
Miro4774 - специалист
Аз от снощи пробвам режим BMG когато стайният изключи да подържа котела по топъл. И когато включи по бързо да загрява.
togo - специалист
Когато имаш повече наблюдения , пиши как се държи горелката в BMG, след изключване от стайния .Пиши и какви са ти настройките на BMG.
Последна промяна от togo на вт ное 22, 2016 4:51 pm, променено общо 1 път.
шоп - майстор
Miro4774 написа:
Аз от снощи пробвам режим BMG когато стайният изключи да подържа котела по топъл. И когато включи по бързо да загрява.
Това се постига най-лесно с монтирането на термостатичен трипътен антикондензен вентил.
milenskior - специалист
geniya написа:
Колега от къде ги купуваш и на каква цена?
filmatoplo - майстор
togo написа:
Филме , отговарям ти със закъснение, но сега погледнах форума.В режим Хай Пауър се настройват само минутите , през които да подава порция пелети (толкова , колкото на трета степен, съответно докато подава пелетите и около минута след това вентилатора е както на трета степен, после преминава на колкото е настроен в съспенд).Това с третата степен не може да се променя, просто режима си е такъв.Ако горелката е 20-ка, предполагам минутите през които подава пелети трябва да са 5 , а не 6, колкото са при мен, защото на трета порцията е по-малка, отк. на 30-ката.В съспенд вентилатора е около 20%(написал съм го).,това си го настройваш ти.

Благодаря снощи го направихме по твоите настройки , работи си ,днес вдигнахме въздуха на 20% че беше на 12% в суспенд .Аз не съм наблюдавал много как работи ,само 10 минути и тръгнах ,ама по думите на човека работи , утре пак ще се чуем, зает съм - нямам време да експериментирам колкото му показах стига от тук насам да си продължи :) горелката е 20 ка .

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: