• 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 136
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kozl - майстор
Ами преди години разваляхме външен топлопровод. Промишлен около км до битовите абонати. Соц изработка вътре стъклена вата на салам, отгоре халуминиев кожух от 1мм ламарин. А сега фолио микрони. Като ми монтираха климатика с вишка и бях купил алум.лента, но техника отказа да я мотае дори срещу доп.заплащане. Бялата лента била достатъчна. То явно срещу пилци оти бялата е по-еластина и че им отскачат човките на пилците. Тук в Софето чайки не съм срещал, по скоро кълвачи и то много рядко. А кълвачите налитат на дърво не на метал. В нашия квартал и гаргите са малобройни, а от гълъбите и врабците поразии по изолациятя не съм видял. Но на морето, ах морето там е друго. Пилците там копаят и по фасадите с мека топлоизолация.
И все пак намират ли се ленти с по-голяма дебелина на халумина?
LazarGanev - "Велик майстор"
Явно им лъщи като рибка :wink: . Не, не съм виждал дебело фолио
lz2skt - специалист
В полиграфическите предприятия ,където кашират хартия с ал.фолио може да се намери такова с по-голяма дебелина...но и то е сравнително тънко.Има едни листове пластмаса слепени с фолио.Монтажните фирми го ползват да обвиват тръби с голям диаметър.
fox_vt - майстор
Тръбите на колектора първо ги бях увил със алуминиево фолио за икономия да не вземам алуминиева лента.Гоооляма грешка разказаха му играта за отрицателно време и изолацията отдолу до тръба на места.На комшията в съседния вход същата трагедия :-D След това задействах проект антисврака :lol: -микропореста гума за основна изолация и върху нея сцепена сива тръбна изолация нз какъв и е състава.И всичко това увито с бяла бандажна лента за климатици.За почти година резултата е категорично 1:0 в полза на мен само на едно единствено място някой птичи айнщайн се е пробвал леко да опита.Иначе виждал съм алуминиева лента самозалепваща но с доста голяма дебелина спрямо тая дето се продава.Нещо подобно на латун откъм дебелина но алуминиев и самозалепващ.
mgbagera - специалист
За дреин бек и напорна височина 2-3м коя помпа бихте ми препоръчали ?
Грундфос UPS 25-40 или UPS2 от 1 до 6м. височина?

http://bg.grundfos.com/products/find-product/up.html

http://bg.grundfos.com/products/find-product/ups2.html
kalin72 - майстор
Аз бих взел новата UPS2, така че...втората :)
mgbagera - специалист
назад в темата някой беше казал каквато и помпа да взема но да е чугунена обаче гледам грундфос е с пластмасови перки :? Всички ли са така ?
Първата отдавна не е на пазара и мисля, че ако някъде я има ще е менте :wink:
mgbagera - специалист
Днес ми пристигна управлението на натурела NHC-H36.

Искам да попитам при свързването на бойлера с натурела използва ли се контактор или нещо друго?
Бойлера директно ли се свързва към контролера и той би ли издържал на 3kw :?

Същото питане важи и за водната помпа!
Помпата директно, нагревателя - през контактор
  • 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 136

Тема "Помощ при избор на вид слънчев колектор ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: