• 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 61
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
brum - майстор
ПАВЕЦ Чиара беше много ценен. Имахме най-голямата батерия в отсамният край на Европа...
hidrazin - майстор
ср май 04, 2022 11:16 pmLazarGanev написа:
От руски сметки в западна банка разбирам, но как могат да бъдат откраднати пари от руски сметки в руска банка?
Точно! Правилно си се насочил. В предложения вариант не могат да бъдат откраднати, както беше сторено.
Вътрешното превалутиране в руската банка има друга цел - да утвърди и запази цената на рублата.
За купувача това не променя нищо.
Тук е обяснено пределно просто и ясно.
Защо руския газ трябва да се купува с рубли
:partyman:
infomar
чет май 05, 2022 10:44 amhidrazin написа:
ср май 04, 2022 11:16 pmLazarGanev написа:
От руски сметки в западна банка разбирам, но как могат да бъдат откраднати пари от руски сметки в руска банка?

Тук е обяснено пределно просто и ясно.
Защо руския газ трябва да се купува с рубли
:partyman:
Много точно и ясно обяснение, но на опонентите не им отърва да го асимилират. Видеото е супер конкретно, дано го изгледат.
п.с.
По телевизията едни мастити днес говореха за национализация на Лукоил... а дано стане, че да рахатясаме.
schuldiner - майстор
На опонентите ви им писна от измишльотини. Да вярваш на тъжния образ /да не кажа кон/ е като да вярваш на нашта мутра - няма нещо, за което да не е излъгал...
Естествено, не знам подробности, а и малкото, което гледах в директно предаване вече не помня на 100%, щото беше преди повече от месец. Накратко за откраднатите милиарди:
1. Приблизително 380-400 млрд. долара, от които 100 млрд. са си в долари, около 200 в евро, останалите в канадска, австралийска и др. валута и малко ц. книжа.
2. Горе-долу по равно са в европейски и американски банки, т.е. твърдението, че било изискване по доставките на газ и петрол за Европа е пълна глупост. Но произходът им наистина е от тези доставки.
3. В директно предаване от Думата гледах как КПРФ /комунистите, депутат от новосибирск ли беше, нещо кто колобельцев?/ зададе въпрос "защо тези пари са на запад, а не в руски банки". Първо министъра на финансите, после и Нибиулина взеха нещо да се шашкат "тихо, тихо, това е пряко предаване, ние после ще ви обясним". Дали и какво са обяснили не знам, знам, че са правели далавера с кинтите, затова са по западни банки, а не примерно в техния фонд национального благосостояния или инвестирани в собствената им икономика, здравопазване, образователна система и т.н.
4. Питайте къде им Златният резерв. Физически. Сигурно и него Европа е изискала...
5. Замразени не значи откраднати. В момента Щатите се опитват да прокарат закон, който да реши проблема как да се ползват тези пари, но вероятно нищо особено няма да излезе. Засега е незаконно и невъзможно да се вземат, стоят си по сметките. В същото време Русия гласува замразяване на западни активи за почти същата сума и не е особено трудно да се присвоят, както стана с лизинговите самолети. Русия и закони...
fbr - майстор
Ако ми кажеш "Виж сега, трябва да го направим, щото имаме да си връщаме за Македония, Окей съгласен съм. Ще те подкрепя с две ръце. Но да плащам повече, под външен натиск, в чужд интерес, заради някакви имагинерни "ценности" е под моето достойнство.
nikolson - майстор
.
За да "не плащаме повече", решението е:
Прикачен файл:
газ 2013г .jpeg
газ 2013г .jpeg (70.69 KиБ) Видяна 809 пъти
Avas_co - майстор
чет май 05, 2022 9:47 ambrum написа:
ПАВЕЦ Чиара беше много ценен. Имахме най-голямата батерия в отсамният край на Европа...
Така е, ама е виж kozl кви ги плещи.
kozl, сори ама след като оценяваш всичко през джоба си, трудно ми е да ти обясня значението на подобен обект.
Очевидно понятия, като национална сигурност и енергийна независимост са ти много далечни.
А папата, какво го бъркате, като е чул, че има прояви на педофилия от страна на рашистите и по инерция е тръгнал да защитава.
silent, никой не иска да си разваля рахата, ама е ей на, една държава на злото реши, че те са тези, които ще определят кой, как да живее и ни еваха мамата на айляка, на цяла Европа.
Така развалиха рахата, че държави като Швеция и Финландия взеха да напират към НАТО. Да, знам, американците са виновни, как пък не се спряха да заплашват съседите си?
Щеше да е смешно, ако не беше трагично, как всички боклуци изпълзяха от най-тъмните и гнусни дупки да бранят руските интереси, и безценната рашистка газ.
И тук гледам се вихрят разни полезни ... , които в повечето случаи, газ са виждали в китайска запалка.
nikolson, много на място. Но удобно ще се пропусне.
Рахат, айляк- дебел, мързелив. Тарикат мързеливият, обикновено живее на гърба на......
Агресия- поражда я страхът- вродено чувство, което силният владее. Страх да не си загубиш рахата и айляка, проявата на паника, са признак на слабост. Търсиш дупка или крило, където да се скриеш.
Свобода- силният, спокойният, увереният е свободен. Свободен е и онзи, който няма какво да губи.

Страхливо куче и вързано куче, най много лаят.
Куче, което лае неистово, обикновено не хапе или хапе от страх за кожухчето, не за да пази повереното му за охрана. Увереният, просто предупреждава спокойно.

Бау бау, хаха! Споко ве!
Virtex - майстор
чет май 05, 2022 4:12 pmsilent написа:
...изказването на Папата...
Папата няма общо с цената на газа, така че не намесвайте политически пропаганди за конфликта/войната !

Ако искате темата да остане отворена се придържайте към конкретика. Ако продължавате да коментирате политика ще се затвори.

Който е емоционално нестабилен и се поддава на провокации, може да не отваря темата и да не коментира.
kozl - майстор
чет май 05, 2022 7:58 pmAvas_co написа:
чет май 05, 2022 9:47 ambrum написа:
Така е, ама е виж kozl кви ги плещи.
kozl, сори ама след като оценяваш всичко през джоба си, трудно ми е да ти обясня значението на подобен обект.
Очевидно понятия, като национална сигурност и енергийна независимост са ти много далечни.
Видно ти избива негативното отношение към мен заради някогашна критика към асансьорни техници. Ама те си го заслужиха като смазаха въжетата на асансьора.
Изобщо kozl не е това което си описал. Той е завършил хидротехническия факултет на ВИАС и на достатъчно ниво поне за този форум е запознат с това какво е ПАВЕЦ.
Писал съм за тези около мен, коити си нямат представя от ПАВЕЦ и ги интересува най-вече джоба. Загатнах за това как могат да бъдат манипулирани - пак свързано с джоба.
Я си представи, че след като ПАВЕЦ се строши, джоба по-малко ел.сметка заплати :shock: Как ти на тех им обясни, че ПАВЕЦ ел.енергията няма да им оскъпи :?
И пуснах една муха, кой има интерес ПАВЕЦА да не върви. И тука ли съм крив?
Да и темата е за Газта. Ама алтернативата е тока, въглищата и дървата. Аз още помня кво беше при режима 3 към 3 и как кюнец от прозореца дими #-o
  • 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 61

Тема "Честита ви нова цена на метана!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: