stiv1961 написа:Ааа, с 5 мин. не става Стив, в зависимост от дебелината и вида месо/сланина, се вари 15-20 мин.Junak написа:Мазничко е, трудно съхне. Месото се отлепя от мазното, щот се свива, и става гадно. Оставям ги за 3-4 дена да се проветрят, че иначе миризмата на пушек е доста силна.След опушването ги сложи за 5 мин. във вряща вода, може да направиш процедурата два пъти и после ги остави да оветрят. Няма да има натрапчива миризма на пушек. Аз съм си приготвил няколко парчета ребърца ама ще пусна снимки в ,, Опушване на месо и риба"следете темата ..... и умната
За ребърцата... добре е да се извади кокала, иначе не се осолява/опушва/сварява добре около него и остава кърваво иначе това е класика в жанра...
Аз вчера накиснах да се солят едни неща....исках да ви изненадам, но не мода да се сдържа(както се казва в една реклама...)