• 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 61
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
transportna - специалист
@kacelovo, доста е трудно да се поддържат точно определени градуси горейки само антрацит. Попрочети цялата тема, има публикувани настройки за антрацит: на Емил и на Газгенератор - стр. 36 Моите - стр. 49. Според мен си направи като за начало, помпата да ти върти постоянно и с промяна на параметрите въздух, калоричност, подаване в стендбай, време за продухване, да се опиташ да поддържаш зададените 41-42 градуса. После като му хванеш цаката, ще си решиш дали и как ще спираш помпата. Контролера има един параметър dynamic. Той също е важен за по-голяма или по-малка инертност. Сезон 2019-2020 год. горих само антрацит и доста се поозорих, докато намаля изпадалите неизгорели въгленчета. Тази година ги смесвам антрацит и сл. пелети 30/70 и проблеми нямам. Сподели снимки с твоите настройки, за да можем да помогнем, а не да хвърляме боб.
Успех на всички! :partyman:
yanush - специалист
нед ное 08, 2020 10:11 amВалтер Желязков написа:
В момента го тествам. От Тимел написаха и софтуер за съвместна работа с анализатора, като контролера коригира вентилатора в зависимост от стойността на кислорода в изгорелите газове.
Може да се ползва и без софтуера, само за наблюдение, като корекцията си я правиш сам, вида на контролера е без значение.
Сподели като достигнеш до някакви изводи ... от реалната полза на това нещо
Emil Inanov - специалист
Мисля да си закупя този газ анализатор.
Ако има и други желаещи, може да си организираме една групова поръчка.
papagala - напреднал
пон ное 30, 2020 5:19 pmEmil Inanov написа:
Мисля да си закупя този газ анализатор.
Ако има и други желаещи, може да си организираме една групова поръчка.
Здравейте, аз мисля да си купя такъв газ анализатор
Здравейте колеги! С много усилия успях да си повредя контролера(timel skzp-02 F), и по точно шнека спря да подава гориво. Контролера ми го доставиха от Полша и няма вариант да го пращам на ремонт там. Въпроса ми е има ли някой който може да го ремонтира в Бг? Благодаря предварително на отзовалите се!
вт дек 01, 2020 2:09 pmStoyanov79 написа:
Здравейте колеги! С много усилия успях да си повредя контролера(timel skzp-02 F), и по точно шнека спря да подава гориво. Контролера ми го доставиха от Полша и няма вариант да го пращам на ремонт там. Въпроса ми е има ли някой който може да го ремонтира в Бг? Благодаря предварително на отзовалите се!
Как по-точно го повреди? Светва/не светва? Пищи?
Всичко работи. Единствено шнека не върти. На дисплея се вижда, че завърта но мотора не тръгва. Мотора работи, не е изгорял. Като извадя буксата от контролера и подам ток принудително на мотора си работи. Самият контролер не включва мотора.
Валтер Желязков - специалист
Провери си щифта под пластмасовата капачка, Ако имаш реверс на двигателя, копчето трябва да е в позиция 1.
kabel96 - специалист
Не се притеснявай,нищо сериозно не си повредил а и не си виновен толкова ти .Постоянно срещан проблем.Няма отделен бушон на шнека и изгаря симистора.Оправя се за 10 минути.
Колега kabel96, какво представлява този симистор, къде се намира и кой би могъл да го смени?
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 61

Тема "Контролер SKZP-02 настройка и съвети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: