• 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 89
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Tas4o - напреднал
Това сътворих вчера по идеи от тази тема. :) Остана само да сложа зад корниза на пердето, но по тататък. :)

Прикачен файл

P1120772i.JPG
P1120772i.JPG (31.84 KиБ) Видяна 7238 пъти

Прикачен файл

P1120775i.JPG
P1120775i.JPG (30.9 KиБ) Видяна 7238 пъти

Прикачен файл

P1120776i.JPG
P1120776i.JPG (29.72 KиБ) Видяна 7238 пъти

Прикачен файл

S5008832i.JPG
S5008832i.JPG (99.33 KиБ) Видяна 7238 пъти
hristomirov - специалист
Супер е!Какви светодиоди използва,че ми се виждат много ярки?
Tas4o - напреднал
Светодиодите са 5 милиметрови, бели. :wink:
hristomirov - специалист
Колеги,има ли начин (възможно най-елементарен), да свържа определен брой светодиоди последователно,при условие че напрежението в мрежата се променя постоянно и варира между 100 и 220V:!: ?Мога ли да го стабилизирам по някакъв начин примерно на 12V,или 100V(без значение),но да ги захранва нормално ? Броят им не е от значение, но ще светят почти постоянно....и ако ми хрумне добра идея ще са под вода , в басейн,но не задължително!
P.S. Имам всякакви зарядни за GSM апарати от 4,7 до 18V ако изобщо могат да се използват!
Ако може ,ще съм благодарен и на отговор от ELEMENTAL :?:
dobromir.marinov - специалист
Здравейте
Много схеми, много изчисления.Искам да си осветя тавана със бели светодиоди примерно 30 бр. коя е схемата и кое какво е в нея . В какви граници може да се променя броя на светодиодите без да се променят параметрите на останалите елементи във схемата.
До сега не съм хващал поялник.

Прикачен файл

promenliv.jpg
тази
promenliv.jpg (89.09 KиБ) Видяна 7199 пъти

Прикачен файл

gasiasht_rezistor_663.jpg
или тази
gasiasht_rezistor_663.jpg (38.23 KиБ) Видяна 7205 пъти

Прикачен файл

gasiasht_kondenzatorfiltrirasht_konder_var1_160.jpg
тази
gasiasht_kondenzatorfiltrirasht_konder_var1_160.jpg (49.12 KиБ) Видяна 7205 пъти
dobromir.marinov - специалист
Може би не питам правилно!
С други думи:
Коя е най- удачната схема за свързване на 50- 100 броя бели кристални светодиоди на 220 волта .С варистор , с гасящ кондезатор,с филтриращ кондензатор или друга.Освен това до тук имам само формула за изчисляване на съпротивлението. Ако можете да ми кажете и стойности за останалите елементи за веригата забелязах че ги определяте в движение/конструктивно/.
SystemeX - напреднал
Здравейте, Ето какво направих от миналото лято под колата с цветомузика и отново благодарности на ELEMENTAL. Светодидите са 21бр. сини и 21бр. зелени. Свързани в група по 3 светодиода с резистор. Използвано е кабелен тунел в който са поставени светодиодите. Отделно вътре със силикон ги покрих и с лепило Капчица ги залепих, за да има излоция от водата. Веднъж карах колата в дъждовно време и работеше всичко. Захранването идва Директно от Акумулатора. По схемата на цветомузиката смених единствено кондензатора с 25в мисля, че беше. забравих :? , но знам голямо запояване беше. Светодиодите са http://img.hisupplier.com/var/userImage ... 394841.jpg от този вид, 120 градусов ъгъл на светене.
а ето и клипчето, което направих http://vbox7.com/play:4fa00036
Сините святкат на високите, а ниските на зелените. Ще ми се да бях сложил повечко светодиоди но .. до колкото се сещам, Елементал беше ми казал, че повече от 24 светодиода схемата не можеше да поддържа?
hristomirov - специалист
Браво!Много ми хареса-голяма гъзарийка! :) Имам много малка "запетая" -комбинацията синьо и зелено,но иначе е супер! :)
vezbata - напреднал
Ето какво роди моята глава:

Прикачен файл

DSC02693.JPG
DSC02693.JPG (67.56 KиБ) Видяна 12905 пъти
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 89