• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 26
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
2v6 - майстор
LazarGanev написа:
2v6 написа:
Изхода на помпичката връзваш към възвратния клапан и ...
...ти остава само да измислиш захранване (може от автоморгата да вземеш и акумулатора:) ) и автоматика за включване и изключване ма помпичката... :)
... или направо готова за 200 лева. :cool:
gorgidanchev - специалист
Аз имам кладенец и вътрешно тяло от климатик.Та започвам да мисля за жегите.
filmatoplo - майстор
Искаш да ползваш кладенчовата вода директно да преминава през вътрешното тяло на климатика (там трябва да си циркулира фреон) :? , трябва да се монтира пластинчат топлообменник и хидрофорна помпа .Трябва да имаш и външното тяло на климатика ,махаш му въздушната серпентина и вентилатора и слагаш топлообменника .Компресора и електрониката си остава ,вместо да се включва вентилатора -ще се включва хидрофорната помпа да охлажда .
Аз искъм да мина тънко... само с помпа 150 вата.За проба пари не взимат.Пък имам вътрешно тяло.
vanko68 - специалист
Вътрешното малко се преправя-единия край на топлообменника завършва с по-дебела тръба,а другия с по-тънка,която ще намали дебита на преминаващата вода.Тази тънката се премахва заедно с останалите тънки след нея и се заменят с по-дебели.
Ако тялото завършва с 6 и 12 мм оригинално-трябва да се получи 12 и 12
filmatoplo - майстор
150 вата помпа ,дали ще може да засмуче вода от кладенец и да я прати на 10 тина и повече метра . Циркулационна помпа не става , трябва да е напорна тип бибо или периферна ако има толкова малки.И трябва да си голям чак на електрониката да приспособиш ела на вътрешното тяло да сработва вентилатора и да подържа зададена температура в стаята -охлаждане.
С електрониката проблем нямам.Всичко работи.Проблема е в изводите както писа колегата.
kotanka - помощник
Искам да ви попитам, с каква температура излиза въздуха от конвектора?
От самия модел на конвектора ли зависи какви са температурите на изходящия въздух или трябва да се знае от някъде другаде?
romanpm - майстор
Конвектора е перфектен отоплител , имам го дразни ме че шуми особенно нощем . kpacи за да работи термопомпата е необходима ниска температура на входната вода при охл. и обр. топла при отопл. и доста дебит , който ще отсъства при конденза :)
filmatoplo - майстор
Температурата на въздуха излизащ от конвектора зависи от това каква температура вода влиза в серпентината му и с каква скорост на вентилатора се обдухва серпентината . Като парното на колата - увеличаваме дебита на топла вода през него и отделно бъзикаме скороста на вентилатора . От 20 гр до 60 гр може да варира.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 26

Тема "вентилаторен конвектор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: