• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 38
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
itev - специалист
toniikoko написа:
Преди доста години дворът приличаше на виетнамски подземни тунели :-D докато не засадихме едно разтение.От тогава нито една дупка :partyman: докато не ги оскубах почти всичките.Не знам как се казва разтението но става високо и прави едни топчета които са семената.
Ако си запазил повече семена, мога ли да си купя от тях?
toniikoko - напреднал
Съжалявам но не се продават а се подаряват :partyman: и от есента не съм си ходил на вилата но на пролет ако поникнат ще оскубя няколко . Никога не съм събирал семената , сами се насаждаха.
EDI - майстор
Рицина върши работа и аз на вилата имах подобни проблеми, но след като бабата зася няколко пръснати из двора, проблема се реши от раз.
itev - специалист
А семенца да имаш :yawinkle: Искам тази пролет да ги насея.
EDI - майстор
Трябва да има, не съм проверявал.Есента ги изкоренихме /да не ти казвам какъв зор/, ама жените може да са прибрали нещо, те се занимават с насажденията.Ще проверя.
crez - майстор
Май, нещо объркахме нещата. Сляпото куче не изхвърля пръст на купчини, това прави само къртицата.
Сляпо куче http://gradini.org/%D0%B3%D1%80%D0%B8%D ... 1%87%D0%B5
Къртица http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1% ... 1%86%D0%B8
toniikoko - напреднал
И едното и другото :axe:
teon - специалист
Аз също не съм виждал изхвърляни купчини пръс от сляпо куче,можи би защото терена винаги е бил обработван.Ако не се вземат мерки тази гадина наистина е способна да изнесе голяма част от реколтата за лично ползване.Сял съм и от гореспоменатото растение ''кърлеж'' но файда не съм видял от него, също и от метода с куки тройки.Това което аз съм практикувал е да изровя някой от тунелите на сляпото куче.След извесно време то задължително идва да запуши дупката и тогава с права лопата на около метър по-назад му пресичам пътя за отстъпление.Метода обаче изисква търпение, пазене на тишина и покой.Вероятно борбата с химични средства ще се окаже по-ефективна.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 38

Тема "сляпо куче (spalacidae)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: