Не съм забравил, утре продължаваме, важното е да има 'разбиране'
, днес препресметнах едни лайна, некаква PV централа с мощ 0.990 MW. Зверски съм уморен!

AntonBM написа:2v6, като чета това което пишеш оставам с впечатлението, че сняг на земята не може да има... Пишеш, че земята ще топли плочата... че тогава защо да слагаме нагреватели???Ако плочата се поддържа с температура 1 градус ще се задържа ли сняг
...
Zoro5 написа: ... Лъчението на слънцето е поне 400вт/м2. Мисля си ,че доста се пренебрегва отражателната способност на белия сняг, както и конвекцията на студения въздух с повърхността на снега. И като прибавим и това ,че снега е добър изолатор (топлината не се разпространява надолу), още повече ,че се образува ледена кора. И ако предположим ,че на повърхността става и някакво изпарение, което причинява "ужасяващи" загуби на топлина, картинката за лъчистото топене на снега хич не е добра.
...
XpacTa написа:...включително и някакво проучване на различните методи за справяне със снега.Само дето проучването не е просто "някакво" а е явно от фирма предлагаща такива отоплители www.infraredheaters.com , което подсказва колко е обективно. Но дори и там говорят за мощности 950Вт/м2 при лъчисто, срещу 400Вт/м2 за подово.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: